FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base-Aleví B

11.09.2007 20:54

El pas del futbol-7 al futbol-11

Jaume Marcet


Els nois de l’Aleví B del FC Barcelona treballen en l’inici de la pretemporada per adaptar-se el més ràpid del possible al futbol-11. La temporada passada jugaven en la modalitat de futbol-7 en categoria benjamí.


És un dels moments importants en els inicis d’un jugador en les primeres categories del futbol base. Fins als 10 anys, els nois del planter del Barça juguen en categoria benjamí en un format de jugada.jpgfutbol-7 que s’adapta a les dimensions dels joves aprenents a futbolistes.

Salt qualitatiu

Quan es dona el salt a l’Aleví B les dimensions del terreny de joc passen a ser les pròpies del futbol professional. De 7 jugadors es passen a onze i d’un camp petit es passa als mateixos terrenys de joc en els que juguen els infantils, cadets o juvenils.

La importància de l’entrenador

En aquest trànsit la feina dels entrenadors és clau. Albert Puig ha explicat a Barça TV que “quan els nois acaben la seva etapa de benjamins i passen a l’Aleví A pinya.jpgtot és nou per ells, les dimensions del camp, les posicions… Per tant és important anar aplicant conceptes poc a poc. A més alguns jugadors arriben nous al Barça i el canvi és doble”. Per això Albert Puig ha dissenyat una pretemporada amb molts partits perquè els seus jugadors puguin culminar una adaptació plena al nou format de futbol que han de jugar: “hi ha moltes diferències entre futbol-7 i futbol-11, en el primer format és molt important el dribbling i la finalització individual, al futbol 11 l’ocupació d’espais i el joc de toc posicional és molt més important”.El pas del futbol-7 al futbol-11
Un tècnic que va donar una lliçó d’esportivitat
Albert Puig va ser protagonista als mitjans de comunicació en la darrera Setmana Santa. L’entrenador de l’Aleví B del Barça va ordenar al seu equip deixar-se marcar un gol perquè un jugador blaugrana no havia tornat la pilota després de la lesió d’un jugador de l’Espanyol. Aquell gest es va produir en el marc del Torneig aleví de Peralada.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana