Futbol Base

09.09.2007 15:14

Nigèria, campiona del món sub-17

Jesús Carrillo

Nigèria s’ha proclamat campiona del món sub-17 després de guanyar a la tanda de penals a la selecció espanyola. Tres blaugranes, Iago, Álex i David González, han participat en aquesta final, mentre que el gran absent ha estat Bojan.

La selecció espanyola amb els blaugranes Iago Falqué, Álex Bolaños i David González han perdut aquest diumenge al migdia la final del Mundial sub-17 que es disputa a Corea. Els penals han donat el títol a la selecció de Nigèria que s’ha imposat per un contundent 3-0. Iago ha jugat tot el partit, mentre que els altres representats del FC Barcelona, Álex Bolaños i David González han entrat al terreny de joc en el segon temps.

Constants alternatives

Tant la selecció espanyola com la nigeriana han buscat la victòria des del xiulet inicial. Cap dels dos equips han especulat amb el marcador i les ocasions s’han produït en totes dues porteries. Amb tot, les oportunitats més clares s’han donat a la prórroga.

En els primers 15 minuts de la pròrroga Nigèria ha estat a punt de marcar però el travesser de la porteria defensada per De Gea ho ha evitat. En els últims minuts, el blaugrana Iago, en una acció individual ha xutat però el porter nigerià, Ajibowi, ha enviat la pilota a corner.

Penals decisius

Nigèria ha marcat tots els penals que han xutat. En cap dels tres llançaments el porter De Gea a pogut aturar-los degut a la contundència i col•locació dels africans Edile, Joshua i Osein. Per la seva part els espanyols han fallat els tres penals dels cinc que podien llençar. Illara ha enviat fora el primer penal, l’exbarceloniste Fran Mérida ha enviat la pilota a les mans d’Ajiboya i instants més tard Iago ha enviat el seu xut a les mans del porter africà.

Bojan, el gran absent

El gran absent del partit, el barceloniste Bojan Krkic, ha estat veient el partit des de la grada de l’estadi, envoltat de tots els jugadors que no han entrat a la convocatòria de Santiesteban. Tot i marcar el gol que va donar el pas de la selecció espanyola a la final del Mundial, Bojan no ha pogut jugar ja que va ser expulsat després de veure la segona tarjeta groga.

fifa.com
fifa.com
Bojan, Pilota de Bronze

Tot i perdre's la final, Bojan Krkic ha estat elegit Pilota de Bronze com el tercer millor jugador del Mundial sub-17. El jove davanter del FC Barcelona ha quedat per darrere del nigerià Macauley Chrisantus, Pilota d'Argent i màxim golejador del Mundial amb 7 gols i de l' alemany Toni Kroos, premiat amb la Pilota d' Or com a millor futbolista del Mundial. Aquestes distincions s' atorguen per votació dels periodistes acreditats que van cobrir la final entre Espanya i Nigèria.

Bojan ha quallat un Mundial excel•lent. Màxim golejador de la selecció amb 5 gols, el blaugrana ha estat la referència ofensiva del combinat de Santisteban i un dels futbolistes amb més futur que han participat en el Mundial sub-17 de Corea.