Futbol Base

01.09.2007 12:07

A semifinals gràcies als penals (1-1)

Jaume Marcet

Bojan, Iago, Àlex i David González jugaran les semifinals del Mundial sub-17 després de que els nois de Juan Santiesteban hagin eliminat França a la tanda de penals. Bojan i Iago han participat en la jugada de l'empat.

Ha estat un partit molt igualat, la selecció espanyola ha reforçat el mig del camp i ha deixat sol en atac Bojan, conscient de la potència física dels francesos. França no ha renunciat a la pilota i durant molts minuts ha dominat la situació. L’equip de Santiesteban es defensava amb l’intenció de recuperar la pilota i enviar passades llargues cap el blaugrana Bojan. A la primera meitat hi ha hagut poques ocasions clares de gol, però el porter de l’Atlètic de Madrid De Gea ha tingut més feina que el francès Keita.

Els gols

L’equip de François Blaquart ha sortit a per totes a la segona meitat I ha aconseguit marcar primer. Ha estat en el minut 52 quan el rapidíssim extrem dret Saivet ha assistit al davanter centre Le Tallec, que no ha desaprofitat l’ocasió. La selecció de França ha pogut marcar el segon gol, però Santiesteban ha introduit dos jugadors ofensius, Jordi i Aquino, i la selecció espanyola ha tingut més presència ofensiva. De fet, Jordi ha estat l’autor del gol de l’empat en el minut 72. Bojan ha xutat des de fora de l’àrea amb molta intenció, el porter Keita ha rebutjat el perill, Iago s’ha desfet d’un defensa i ha fet des de l’esquerre una bona centrada que Jordi ha enviat al fons de la xarxa.

Prórroga i penals

Fins el final dels 90 minuts reglamentaris i en la mitja hora de prórroga, l’equip de Santiesteban ha gaudit d’un parell d’ocasions però qui ha estat més a prop del triomf final ha estat França que ha fet treballar de valent el porter De Gea, decisiu en no menys de quatre intervencions fantàstiques. A la tanda de penals només ha fallat el francès Bourgeois. Bojan ha assumit la responsabilitat de xutar el tercer penal, i com els seus quatre companys d’equip no ha fallat. L’equip espanyol jugarà les semifinals d’aquest Mundial sub-17 aquest proper dimecres a les 12 del migdia contra Ghana, selecció que ha superat Perú (2-0) als quarts de final.
Bon rendiment dels blaugranes
Àlex Bolaños, Iago Falqué I Bojan Krkic han jugat els 120 minuts del partit. Bolaños, central del Juvenil A blaugrana, ha actuat de lateral dret. Tot i no ser la seva demarcació natural, Bolaños ofereix una gran segueratat en totes les seves accions. Iago Falqué, mitjapunta del Barça B, ha tornat a la titularitat amb una actuació molt complerta. Iago ha començat d’interior dret i ha acabat per l’esquerre, i en tot moment ha treballat moltíssim en tasques defensives. En atac ha donat la passada del gol de Jordi en una de les poques ocasionas en les que ha rebut la pilota amb condicions de crear perill. Bojan, davanter del Barça, ha estat com sempre. La gran referència ofensiva de l’equip. Ha estat el gran perjudicat pels problemes que ha tingut el seu equip al mig del camp, però ha estat capaç de xutar amb perill en més de mitja dotzena d’ocasions. Quan la selecció espanyola ha arribat a l’àrea, Bojan sempre ha aparegut amb perill. David González, interior dret del Juvenil A s'ha quedat a la banqueta.