Futbol base

25.08.2007 12:35

Eliminats del Mundial de clubs

Marc Guillén

El Juvenil B blaugrana ha perdut 1 a 0 contra l’Stade Malien el darrer partit del grup 2 del Mundial de Clubs Sub-17. Amb aquesta derrota l’equip de Rodolf Borrell queda eliminat del campionat.

El Barça ha perdut contra l’equip de Mali injustament després de tenir moltes més ocasions de gol i que li anulèssin dos gols que semblaven legals. El gol de l’equip africà ha arribat al minut 93 en un gran llançament de falta d’Alan Touré. Després d’una primera part molt igualada i sense gaires ocasions, el Barça ha fet un gran segon temps en el que ha tingut el domini absolut i moltes ocasions de gol. Enric Vallès, Jonathan Dos Santos i Jose Luis han estat els jugadors més actius a l’atac blaugrana. Ells han creat molt perill però també han desaprofitat opcions per marcar el gol que hagués donat la classificació als quarts de final. Potser aquest ha estat el gran mal del Barça, ha perdonat davant de porteria i al temps de descompte ha arribat el gol que ha sentenciat els blaugranes.

Gols anul•lats

Al minut 20 del primer temps, l’àrbitre ha anul•lat un gol d’Enric Vallès per un fora de joc que no era. El migcampista ha rematat una falta molt ben llançada per Jonathan Dos Santos, però el gol no ha acabat pujant al marcador.
A 10 minuts pel final, l’àrbitre ha tornat a anul•lar un gol al Barça després d’un llançament de falta de Jonathan Dos Santos. El germà de Giovanni Dos Santos ha centrat la pilota a l’àrea i després d’uns rebots ha acabat entrant a porteria. Un jugador de Mali ha caigut a terra però no ha sembla que ningu li fes falta. Tot i així, l’àrbitre ha anul•lat el gol.

Pressió asfixiant a la primera part

L’Stade Malien ha demostrat la seva superioritat física a la primera part amb una pressió asfixiant que no ha deixat jugar al juvenil B blaugrana. Els nois de Rodolf Borrell intentaven combinar al mig camp com és habitual, però tan bon punt tocaven la pilota teníen un rival apretant-lo. Això ha fet que el Barça només pogués crear perill a pilota parada i en algun contraatac aïllat.

Alineació blaugrana

Rodolf Borrell ha format un equip titular amb Àlex Sánchez, Angi, Cristian Valle, Terron, Pere, Jose Luis, Oriol Romeu, Martí Riverola, Enric Vallès, Jonathan Dos Santos i Arriero. A la segona part, el tècnic blaugrana només ha fet un canvi al minut 70: Luis López ha entrat per Martí Riverola.

Temps mort a cada part
Durant tot el Mundial de Clubs Sub-17 hi ha una norma ben curiosa: a partir del minut 20 de cada part, quan el joc es para per una falta o un fora de banda, el joc s’atura un parell de minuts en els que els entrenadors poden reunir els seus jugadors i donar-los ordres.