Futbol Base-Barça B

09.08.2007 13:20

Esperit de lluita sense recompensa

Jaume Marcet

El Barça B no es va poder classificar per a la final del torneig de l’Estany. Tot i que els nois de Guardiola van oferir una bona imatge van perdre davant un efectiu Banyoles (1-0).

En la primera oportunitat del partit, el Banyoles va inaugurar el marcador. El davanter Chile va aprofitar al minut 6 una badada defensiva per aconseguir un gol que els blaugranes no van poder remuntar.

guardiola_i_godall.jpgDefensa de ferro del Banyoles

Amb el marcador a favor, els locals es van fer forts en defensa i el Barça B, tot i dominar posicionalment, estava espès a l’hora de fer la darrera passada. El Banyoles es limitava a tancar els espais al darrera i buscar una pilotada llarga per intentar sorprendre al contraatac.

gai.jpgCanvi de sistema

Al minut 20 de partit el porter Planche es va lesionar i el va haver de substituir Pau. Pocs instants després, Guardiola va canviar de sistema. Del 4-3-3 que habitualment utilitza el primer equip es va passar a un dibuix tàctic de més risc. Xavi Torres va deixar la defensa per passar a jugar de pivot i el Barça B estava plantat al camp amb un 3-4-3, un sistema que Guardiola coneix molt bé de la seva època de jugador amb Cruyff a la banqueta.

Mala sort a la segona meitat

Sense les idees gaire clares, però amb molta empenta i caràcter, el Barça B va gaudir a la segona part de prou ocasions per donar-li la volta al partit. Tot i perdre, Pep Guardiola expressava a Barça TV: “L’esperit que ha demostrat l’equip és el que vull, podem jugar pitjor o millor, però ho hem de donar tot com ho hem fet avui. Quan guanyem més partits i creixem en confiança també jugarem millor.”

Cinc directius a Banyoles
Evarist Murtra, Alfons Godall, Xavier Franquesa, Josep Lluís Vilaseca i Rafel Yuste no es van perdre la primera semifinal del torneig de l’Estany. Els directius del FC Barcelona van poder parlar abans del partit amb Guardiola, al qual van desitjar sort per aquesta transcendent temporada que afronta el filial blaugrana.