Futbol Base

16.07.2007 14:37

Sense blaugranes al Canadà

Giovani Dos Santos, Marc Valiente i Toni Calvo han acabat la seva participació al Mundial sub-20 que s’està jugant aquests dies al Canadà. El mexicà ha estat un dels jugadors destacats del torneig.

El Mundial sub-20 s’ha quedat sense representació blaugrana. La selecció espanyola i la mexicana han quedat eliminades aquest cap de setmana a la ronda de quarts de final després de tenir una actuació destacada a la primera fase de la competició.

Espanya perd als penals

valiente.jpgLa selecció espanyola dirigida per Ginés Meléndez va quedar fora del torneig a la tanda dels penals. Després de fer una primera fase de campionat brillant i sobretot superar el Brasil per 4-2 als vuitens de final, el combinat espanyol va perdre amb la República Txeca a la ronda de quarts. Marc Valiente va jugar tot el partit i Toni Calvo va entrar a la segona part. Els 90 minuts van acabar amb 1-1 però als penals la República Txeca va estar més encertada.
Marc Valiente ha estat el quart jugador amb més minuts de l’equip espanyol (un total de 467, jugant com a titular els 5 partits de la selecció. Per la seva part Toni Calvo ha jugat 231 minuts repartits en quatre partits i ha donat dues assistències.

Mèxic perd per la mínima

L’equip mexicà sub-20 ha perdut aquest dilluns davant Argentina, en una repetició del que van ser les semifinals de la Copa Amèrica a Veneçuela. En aquest cas a Canadà i amb Hugo Tocalli com a tècnic, l’albiceleste va superar la tricolor amb un gol del juvenil Morales a la primera part i ha deixat Mèxic fora de la Competició.
Giovani Dos Santos ha jugat els 90 minuts però no ha pogut fer res per accedir a les semifinals del Mundial. La participació del davanter de Monterrey ha estat força destacada. Ha jugat 350 minuts, ha fet tres gols i ha donat dues assistències.

El millor del Mundial fins ara
Giovani Dos Santos s’ha convertit en un dels jugadors més destacats del Mundial sub-20 de Canadà. L’eliminació de Mèxic als quarts de final li posarà les coses molt complicades a l’hora de convertir-se en el millor futbolista del torneig. Però en una enquesta popular al lloc web de la FIFA, Dos Santos ocupa la primera posició del rànquing.