FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base-Infantil A

23.06.2008 14:48

Ebwelle: un gol com el de Ronaldo

Jaume Marcet


El davanter camerunès de l’Infantil A blaugrana Ebwelle ha marcat aquest cap de setmana a Lleó un gol que recorda per la seva execució una de les dianes més espectaculars de la història del Barça, el gol de Ronaldo a Compostel•la de l’any 1996.


És un jugador diferent, dotat d’una potència i una qualitat que impressionen. Alain Richard Ebwelle és un dels deu camerunesos que resideixen a la Masia i que juguen als equips inferiors del Barça. Els seus gols –en va fer 25 a la Lliga- van ser clau perquè l’Infantil B es proclamés campió del campionat. El seu ascens a l'equip A ha permès una progressió meteòrica.

Estrella a Lleó

ebwele_02.jpgL’últim exemple es va veure a Lleó, en un dels tornejos infantils més prestigiosos i amb repercussió mediàtica (va ser retransmès per La Sexta). En un dels partits del torneig, el Barça i el Reial Madrid van empatar a dos i els blaugranes es van classificar per a la final als penals. Però més enllà de la resolució del partit, en la memòria de tots els que van veure el partit quedarà per sempre un gol d’aquells que aixequen el públic dels seus seients.

Dos gols genials

ebwele_01.jpgEbwelle va iniciar una jugada al mig del camp i va superar tots els contraris que li van sortir al pas en una acció individual de deu segons, en què el camerunès va marxar amb força, potència, dríblings i capacitat per superar les empentes dels jugadors blancs fins a arribar a l’àrea i tenir forces per definir amb gran qualitat.

Veient la jugada, és fàcil fer un cop d'ull al passat i recordar el que va passar el 12 d’octubre del 1996. L’equip blaugrana que entrenava Bobby Robson va guanyar 1-5 a San Lázaro, però el que ningú oblidarà és la jugada del gol de Ronaldo des del mig del camp.

ronaldo_01.jpgEl brasiler va sorprendre el món –i el mateix tècnic- amb una sèrie de dríblings i moviments plens de velocitat i potència que li van permetre recórrer tot sol més de 60 metres, tot superant mig equip del Compos. Són moments diferents, èpoques incomparables i categories molt allunyades, però el gol d’Ebwelle contra el Reial Madrid és el més semblant a aquell gol de Ronaldo que s’ha pogut veure en un camp de futbol als últims anys.


Ebwelle: un gol com el de Ronaldo

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


EL PERFIL
Un extrem ambidextre

Ebwelle és davanter, com Ronaldo, però els entrenadors el situen d’extrem, ja sigui a la dreta o a la banda esquerra. Des d’ambdós costats, Ebwelle desequilibra gràcies a una perfecta combinació de potencial físic i talent tècnic.

Tot i ser un jugador molt poderós en l’aspecte físic, no és molt més alt que la majoria dels seus companys, però la velocitat i agilitat dels seus moviments són molt difícils d’aturar per les defenses rivals.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana