Futbol Base

20.06.2008 15:55

Títols, bon futbol i jugadors que apunten alt (I)

Jaume Marcet

La temporada al futbol base del Barça ha estat plena d’èxits esportius. S’han guanyat 15 dels 19 campionats en què s’ha participat. Aquest és el primer capítol d’una sèrie que analitza les claus d’un curs futbolístic molt engrescador per al planter.

Quan només falta que el Juvenil A pugui assolir la Copa del Rei, la temporada dels primers equips del futbol base del Barça ha estat excepcional pel joc desplegat, els títols aconseguits i els jugadors que apunten molt alt.

BARÇA B

QM3D9077.jpgEl filial ha aconseguit pujar a la Segona Divisió B després d’una gran temporada a laTercera Divisió. Josep Guardiola ha aconseguit acabar el curs sense perdre al Miniestadi i després de proclamar-se campió de la Lliga regular ha resolt de manera impecable la fase d’ascens a Segona B. El Barça B ha superat les dues eliminatòries contra el Castillo i el Barbastre amb un balanç de nou gols a favor i cap en contra. El Miniestadi ha vibrat amb un filial que ha completat una campanya extraordinària. Guardiola ha comptat amb jugadors com Oier (18 anys), Busquets (20 anys) i Gai (17 anys), que, tot i la seva joventut, han estat clau en la gran temporada del filial.

JUVENIL A

QM3D4734.jpgEl Juvenil A vol concloure la temporada guanyant la Copa del Rei juvenil. Si els d’Àlex García remunten el resultat de l’anada (1-0) es trobarien el vencedor de l’eliminatòria Sevilla-Rayo. A la Divisió d’Honor Juvenil el FC Barcelona va lluitar fins al final amb el Vila-real per guanyar la Lliga, però una derrota al camp dels castellonencs en el tram final de la temporada va situar-los en el segon lloc del campionat. Cal destacar el debut del jugador del Cadet A Marc Muniesa, que, amb només 15 anys, s’ha guanyat un lloc a l’equip titular.

JUVENIL B

juvenil_b_campix_3.jpgL’equip de Rodolf Borrell ha revalidat el títol de Lliga. El FC Barcelona ha estat el millor en una categoria, la Lliga Nacional Juvenil, en què la majoria d’equips comptaven amb jugadors un o dos anys més grans. El Juvenil B blaugrana ha superat moltes lesions i les absències de sis jugadors que en el tram decisiu de la temporada van haver de deixar l’equip per participar en l’Europeu sub-17. Tot i aquestes circumstàncies, els nois entrenats per Borrell es van proclamar campions una jornada abans del final de la Lliga. Dels jugadors que han participat en el Cadet A cal destacar l’Albert Dalmau, un lateral amb una gran projecció.

Evolució positiva dels cadets
CADET A

Els nois de Xavier García Pimienta van acabar la temporada amb un bon gust de boca en aconseguir guanyar el Campionat de Catalunya. Aquest títol va compensar la decepció de no haver guanyat un títol de Lliga que semblava assessible al principi de temporada. Tot i començar en forma la temporada una ratxa fatal a l’inici de la segona volta va impossibilitar poder superar el primer classificat de la Lliga, l’Espanyol. En l’aspecte positiu cal destacar la presència en el tram final de la temporada d’Armand Ella, procedent del Cadet B.

CADET B

La Lliga Preferent Cadet ha estat blaugrana des del primer moment. Víctor Sánchez va treballar amb el mateix bloc guanyador que ho va aconseguir tot la temporada anterior i amb un joc molt brillant. La diferència d’edat favorable a la majoria de rivals s’ha compensat gràcies al talent i capacitat ofensiva d’un equip que també ha demostrrat caràcter guanyador. Els cadets de primer any van aconseguir la fase catalana de la Nike Premier Cup, un torneig amistós molt prestigiós que no van poder assolir en l'àmbit espanyol en perdre la final pels penals.