Futbol Base - Barça B

08.06.2008 20:25

Amb un peu a Segona Divisió B (0-2)

Jaume Marcet/Berta Brau

La victòria del Barça B a Barbastre deixa ben encarrilada l’eliminatòria per als blaugranes. Els gols de Bel en pròpia porteria i de Dimas situen els de Pep Guardiola amb un peu a la Segona Divisió B.

El Barça B ha sabut aprofitar les seves ocasions a Barbastre. El joc ofensiu dels locals s’ha vist ben aturat pels de Guardiola, que han tret el màxim rendiment a les seves accions ofensives. Amb aquest resultat, els blaugranes afronten la tornada de diumenge que ve al Miniestadi amb moltes opcions d’obtenir l’ascens a Segona B.

El 0-1, al minut 12

RIMG0021.JPGAl Barça B li ha costat uns minuts adaptar-se al Campo Municipal de Deportes de Barbastre i a un rival que ha mantingut les línies molt juntes des de l’inici del partit impedint als de Guardiola explotar el joc tàctic i ofensiu. Els d’Alex Monserrate han sortit amb la directa posada i als 48 segons han disposat de la primera ocasió amb una rematada de Mañas. Tot i així els homes de Pep Guardiola s’han avançat en el marcador amb un gol en pròpia porteria d’Andrés Bel en el minut 12 de joc: Dimas centra buscant Emilio Guerra i Bel, intentant refusar, ha enviat l’esfèric al fons de la porteria de Febles.

El joc directe del Barbastre

L’equip local, però, no s’ha enfonsat i ha continuat creant ocasions de perill amb un Linares, màxim golejador de l’equip aragonès, que ha forçat diverses entrades a l’àrea barcelonista, accions que han requerit la intervenció d’Oier Olazábal. I és que malgrat anar per darrere en el marcador, el Barbastre ha fet un joc molt directe i ofensiu basat principalment en els contraatacs per la banda.

De menys a més

RIMG0023.JPGA poc a poc el FC Barcelona B ha anat agafant les regnes del partit i ha passat a ser el dominador de l’enfrontament tot aclaparant la porteria de Febles. Un llançament de falta directa de Xavi Torres i un xut de Dimas al minut 41, que ha sortit desviat per sobre de la porteria del Barbastre, han estat les accions ofensives més destacades del filial blaugrana. Amb moltes pilotes penjades en el perímetre barcelonista el Barbastre ha continuat atacant la porteria d’Oier, que ha tingut diverses intervencions compromeses. Amb la victòria momentània del Barça (0-1) s’ha arribat al descans.

El gol de la tranquil·litat

A la represa el partit ha tornat a agafar la tònica del principi de la primera part. I és que en només dos minuts el Barbastre ha generat una claríssima ocasió arran d’una jugada de Mañas que ha centrat a Linares, que, sense angle, ha rematat enviant la pilota fora. Tot i aquesta ocasió, tot i ser el conjunt aragonès qui liderava el joc ofensiu, ha estat el Barça qui ha aconseguit marcar el segon gol. En aquesta ocasió Víctor Espasandín ha llançat una falta que Dimas ha rematat de cap tot enviant l’esfèric al fons de la xarxa de la porteria rival. Diana blaugrana que deixa ben encarada l’eliminatòria.

Un final de partit igualat

A partir de la segona diana barcelonista, el partit ha tornat a equiparar-se en forces amb jugades d’atac i gol. De fet el filial blaugrana hauria pogut anotar el tercer en dues ocasions clares, la primera d’Abraham al minut 21 de la segona part i de Jefren al 38. Ja en la recta final, mentre el Barça no ha deixat de buscar i generar ocasions de perill, a mesura que avançaven els minuts, els homes del Barbastre han anat abaixant els braços i s’han centrat a buscar a la desesperada el seu home gol, Linares, per marcar el gol de l’honor, però els atacs aragonesos només s’han quedat en temptatives. Durant la segona part, Pep Guardiola ha fet efectius els tres canvis donant entrada a Víctor Vázquez, Fali i Toribio. Tres canvis que no han variat el resultat final que, esgotats els 90 minuts de joc, ha estat de victòria barcelonista. Un triomf que significa un pas de gegant en el camí cap a l’ascens a Segona Divisió B.