FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

23.05.2008 10:44

El play-off, vist des de Tarragona

Miriam Nadal


Formaven part d’una generació daurada del Barça B. Ara sumen esforços al Nàstic. David Sánchez, Dani Tortolero, David García i Òscar López recorden els seus dos play-off d’ascens a Segona A.


Durant dues temporades consecutives, la 2001/02 i la 2002/03, es van jugar la possibilitat de pujar a la categoria de plata a Segona A. David Sánchez, Dani Tortolero, David García i Òscar López, que ara sumen esforços al Nàstic, expliquen perquè no va aconseguir pujar en aquelles temporades.

A prop de Segona A

FCBARCELONAx2x_.jpgEl sistema no era com l’actual, era amb lligueta. Un procediment, segons ells, més complicat que l’actual. Tot i haver fet excel•lents temporades, no van aconseguir pujar ni la 2001/02 ni la 2002/03. Sempre dirigits per Quique Costas, reconeixen que en aquests tipus de partit en què et jugues la temporada, la concentració és clau.

“Ara arriba el moment més important de la temporada, quan tots els jugadors han de donar el seu millor nivell. Han fet una gran campanya, però no té res a veure la Lliga amb el play-off. Ara s’ajunten els millors equips de la categoria i és més complicat”, subratlla el central Dani Tortolero.

Generació daurada

FCBARCELONAx3x.jpgIntegraven una de les formacions del Barça B que més bons futbolistes ha donat tant a Primera com a Segona. Valdés, David García, Tortolero, Oleguer, Trashorras, Nano, Babangida, Motta, Jorquera, David Sánchez, Òscar López, Sergio García i Fernando Navarro són alguns dels noms d’aquelles alineacions de Quique Costas.

Falta d’astúcia

“Érem molt joves i ens agradava molt jugar a futbol, i no sabíem escollir com havíem de jugar. Estàvem en play-off”, explica David García, conscient que, en aquests compromisos, la veterania dels altres equips també influeix en instants que cal saber alentir el ritme del compromís, fer faltes o conservar el resultat.

Aquella experiència, malgrat que dura perquè no van ascendir, els va ajudar a créixer. “Vam tenir dues ocasions i no vam pujar, però de totes les vivències i els desplaçaments, en tinc un bon record”, repassa el lateral esquerre Òscar López.

Consells

FCBARCELONAx1x_.jpgTots quatre aconsellen serenor als homes de Pep Guardiola. “L’important és la concentració”, remarca David Sánchez. “Que tinguin confiança, és molt important aquest primer partit. Que no estiguin nerviosos encara que sigui el primer play-off que, per edat, disputen”, recomana David García. Els jugadors grana són optimistes: “Serà una experiència més”, admet Òscar López, però, com diu Dani Tortolero, “amb qualitat i il•lusió confio que passaran”.

Per tant, impuls des de Tarragona, a l’equip que un dia va ser el seu.
Plantilla del Barça B de la temporada 2002/03, on militaven David Sánchez, Dani Tortolero, David García i Òscar López, ara al Nàstic.
Plantilla del Barça B de la temporada 2002/03, on militaven David Sánchez, Dani Tortolero, David García i Òscar López, ara al Nàstic.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Lluitant amb el Nàstic
Tots quatre actualment juguen al Nàstic de Tarragona, que milita a la Segona A. Són a la recta final de la temporada lluitant per la permanència a la categoria de plata. Una continuïtat més propera gràcies als resultats de les últimes dues jornades.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana