Futbol Base

18.05.2008 14:50

El Barça B, campió de Lliga (0-1)

Marc Guillén / Jaume Marcet

El filial blaugrana és campió del grup 5 de Tercera Divisió després de guanyar 0-1 l’Europa. El Barça B necessitava la victòria per ser primer i així jugar el partit de tornada al Miniestadi en les dues eliminatòries de la promoció d’ascens.

L’equip de Pep Guardiola ha dominat clarament, però, un partit en què l’Europa ha buscat sorprendre al contracop. Al minut 55 Víctor Vázquez ha marcat un golàs des de fora l’àrea en un segon temps de clar color blaugrana.

Primer temps igualat

La primera part ha estat molt igualada però amb dos equips amb plantejaments totalment diferents. El Barça B tenia la pilota i controlava el joc mentre que l’Europa esperava tancat al darrere i intentava sorprendre al contracop. Així, l’Europa ha arribat a xutar cinc cops a porteria sense gaire perill.

El Barça B tampoc ha tingut ocasions gaire clares. Víctor Vázquez, que avui ha jugat de migcampista, ha estat l’home més incisiu. Guerra ha rebut una bona passada de Vázquez però no ha sabut concretar, mentre que Valiente també ha fet una rematada perillosa després d’un córner.

Segona part blaugrana

Al minut 2 de la represa l’Europa ha tingut la millor ocasió del partit i l’única del segon temps, però Xavi no ha sabut concretar quan estava completament sol dins l’àrea. A partir d’aquí, el Barça B ha tingut un partit molt plàcid. Els de Pep Guardiola han dominat totalment el joc davant d’un Europa esgotat i tancat al darrere.

QM3D0758.jpgAl minut 55 Víctor Vázquez ha controlat la pilota a prop del migcamp, ha conduït fins a la frontal i ha xutat fort i col•locat a prop del pal. A partir del gran gol de Vázquez els blaugranes han controlat completament el joc. Jeffren ha estat l’home més desequilibrant de l’atac però als blaugranes només els ha faltat concretar i fer el segon per sentenciar el partit.

Celebració amb Ingla i Yuste

QM3D0992_.jpgEl Barça B ha celebrat el campionat de Lliga a dins del vestidor. El vicepresident esportiu, Marc Ingla, el directiu responsable del futbol base, Rafael Yuste, i el director del futbol base, Jose Ramón Alexanco, han entrat als vestidor per felicitar als campions de Tercera.

El play-off d’ascens, amb la tornada al Miniestadi

Després de guanyar a Gràcia el Barça B ha quedat en primera posició d’una Lliga molt disputada amb el Sant Andreu. El Barça B ha fet una segona volta impecable amb només dues derrotes i ha superat els andreuencs per un sol punt.

Aquesta primera posició fa que el Barça B jugui la primera eliminatòria a doble partit contra un equip que hagi quedat en quarta posició de qualsevol dels divuit grups de Tercera. L’anada es disputarà a fora i la tornada, al Miniestadi. Si el Barça B supera aquesta eliminatòria, n’haurà de superar una altra per ser equip de Segona B. Com que ha estat campió de Lliga, la tornada d’aquesta segona eliminatòria també es jugaria a casa.

El sorteig de les eliminatòries de promoció es farà dilluns a la tarda i el cap de setmana vinent es jugaran els primers partits.