Futbol Base

16.05.2008 20:17

Campions de la mà de Thiago (4-0)

Jaume Marcet

El migcampista blaugrana Thiago Alcántara ha liderat un triomf incontestable de la selecció espanyola a la final de l’Eurocopa sub-17. Thiago ha marcat un gol i ha fet la passada d’un altre.

Cinc blaugranes han estat titulars a la final de l’Europeu sub-17. Els únics representants del Barça que no han jugat d’inici han estat Oriol Romeu i Rochina, amb problemes físics.

Molt superiors

Des del primer instant la selecció dirigida per Santiesteban ha anat a totes. Adrià Carmona ha buscat als pocs segons del partit una centrada-xut molt perillosa. Thiago Alcántara, entre línies, s’ha fet un fart d’oferir-se i fer passades interiors de gran qualitat. El domini de la selecció espanyola ha estat a punt de transformar-se en el primer gol al minut 20 quan Sergi no ha pogut superar el porter francès després d’una acció desequilibrant de l’extrem Keko.

Thiago dóna un altre gol

La selecció francesa només ha mostrat el seu perill en alguna acció aïllada d’estratègia, però la insistència del combinat espanyol ha tingut el seu premi al minut 30. Thiago Alcántara ha iniciat una jugada per la dreta i després d’una ràpida paret ha enviat un precís servei per a Keko, que ha rematat de manera impecable a la xarxa. El mitjapunta blaugrana Thiago ha tornat a demostrar que és un passador excepcional.

Exhibició a la segona part

La superioritat de l’equip de Santiesteban s’ha fet més evident encara a la segona meitat. Al minut 45 el valencianista Sergi ha enviat, amb un gran xut amb l’esquerra, la pilota a la xarxa. El tercer gol l’ha signat el blaugrana Thiago Alcántara amb un xut de penal impecable que ha anat a l’escaire de la porteria francesa. Gavilán, que havia entrat pel blaugrana Carmona, ha establert el definitiu 4-0 amb un gran cop de cap.

Així han jugat els blaugranes
ÀLEX SÁNCHEZ: Molt segur. Valent a l’hora de sortir. Amb menys feina de l’esperada.
MARTÍN MONTOYA: Sobrat de facultats. Defensa amb caràcter i puja a l’atac amb decisió. Ha iniciat la jugada del tercer gol.
CARLES PLANAS: Sempre s’ha ofert en atac i ha ajudat amb bones cobertures als centrals.
ADRIÀ CARMONA: Molt lluitador, s’ha hagut d’enfrontar a un lateral molt físic. No s’ha amagat.
THIAGO ALCÁNTARA: Té un ordinador al cap. Tot el joc ofensiu de la selecció passa per les seves botes. Un partit més, el seu toc màgic de pilota resulta determinant. A més, ha marcat un gol de penal.