Futbol Base

13.05.2008 23:21

Els hereus de Bojan, a la final (2-1)

Jaume Marcet

Set jugadors del Barça han estat titulars a la semifinal que la selecció sub-17 ha guanyat contra Holanda per 2 a 1. El combinat de Santiesteban jugarà aquest divendres la final de l’Europeu contra França.

Han necessitat la pròrroga, però la selecció estatal sub-17 s’ha classificat per a la final de l’Europeu de Turquia. Els set jugadors del Barça han jugat des de l’inici i han estat una peça clau per superar les semifinals.

Millor inici holandès

La primera meitat ha estat molt igualada. Els dos equips jugaven amb criteri la pilota, però amb poca profunditat. Del joc purament acadèmic s’han escapat poques jugades de perill. L’equip holandès buscava desbordar per les bandes amb moltes centrades per al corpulent davanter Castillon. L’atacant de l’Ajax ha creat la primera ocasió clara de l’enfrontament amb un xut que ha sortit fregant el travesser. En l’equip de Santiesteban, Rochina també ho intentava, però les seves mitjavoltes arribaven sense perill a la porteria holandesa.

El primer gol del partit ha arribat al minut 32 quan Rodney Sneijder, germà del migcampista del Reial Madrid, ha rematat de cap una bona centrada des de la dreta. Rochina i Montoya s’han apropat amb perill a la porteria holandesa, però les seves aproximacions han topat amb un conjunt ‘orange’ molt ordenat.

Màgic Thiago

La igualada ha arribat als cinc minuts de la represa. Thiago s’ha inventat una xilena que ha aprofitat el central Pulido, que després d’un control amb el pit ha rematat a plaer dins l’àrea. L’assistència del migcampista blaugrana ha estat d’una gran bellesa. El gol de l’empat ha esperonat l’equip estatal, que ha portat el pes del partit durant tota la segona meitat. Rochina, amb dues aproximacions, i Montoya, amb bones incursions per la dreta, donaven una sensació de perill que només l’holandès Castillon podia equilibrar. Amb empat a un s’ha arribat a la fi dels 80 minuts reglamentaris.

Pròrroga decisiva

Després d’insistir en el domini de la pilota i amb més ambició que Holanda, la selecció espanyola sub-17 ha aconseguit el gol de la victòria al minut 92. El blaugrana Thiago ha desequilibrat amb una acció d’habilitat per la dreta que ha acabat amb un xut imparable des de fora de l’àrea amb l’esquerra d’Ángel. L’última ocasió holandesa l’ha salvat Pulido, a quatre minuts per al final, amb un refús providencial.
L’actuació dels set blaugranes

Àlex Sánchez (porter): Transmet una gran seguretat. No ha pogut fer res en el gol.
Martín Montoya (lateral dret): Partidàs ple d’orgull i caràcter. Ha pujat la banda amb molta decisió sense perdre la seva seguretat característica.
Carles Planas (lateral esquerre): Correcte en defensa i atac. No ha comès errades i ha lluitat fins al final. Canviat al final del temps reglamentari per problemes al genoll.
Oriol Romeu (central): Al Barça ha jugat sempre de pivot, però les seves grans condicions físiques li han permès lluir-se en la posició de central. Molt segur en el joc aeri i amb qualitat per treure la pilota ben jugada des de la defensa.
Thiago Alcántara (mitjapunta): Inconstant, però amb amb aparicions genials. El seu talent és incomparable, però ha entrat poc en joc. Quan apareix, les seves passades són sempre sinònim de perill. Ha iniciat les jugades dels dos gols.
Adrià Carmona (extrem esquerre): Insistent. Ha buscat una vegada i una altra encarar el seu marcador. Ha estat substituït al minut 50.
Rubén Rochina (davanter centre): Ha buscat caure a les bandes i el xut des de qualsevol posició. És un davanter incansable amb una esquerra de luxe.