Futbol Base-Barça B

13.05.2008 18:44

El Mini, una muralla

Miriam Nadal/Jaume Marcet

El Barça B tancarà la temporada regular, sent l’únic equip del Grup V de Tercera que no ha perdut cap partit com a local. Del Miniestadi només s’han escapat quatre punts.

Dinou partits de Lliga al Mini amb disset victòries i dos empats. Les xifres avalen l’excel•lent trajectòria dels de Guardiola al Mini, que han sumat 51 dels 57 punts en joc al seu terreny de joc.

El factor camp

L’equip s’ha fet fort al seu estadi des de la primera jornada i només l’Igualada de Martí Alavedra i el Reus de Natxo González han pogut puntuar-hi amb dos empats. El Sant Andreu i el Reus, segon i tercer, han perdut 2 partits com a local i el Palamós, el quart a la classificació, quatre.

Forts contra els grans

barxa_b-standreu_x4x.jpgI és que amb el derbi intens de diumenge contra el Sant Andreu (1-1), el filial va segellar la temporada a casa, amb un balanç molt positiu. El factor camp ha estat molt ben aprofitat pels jugadors del B, que en dinou jornades a camp propi han aconseguit marcar 46 gols i n’han encaixat 19. Amb els equips més en forma, a banda d’empatar amb el Sant Andreu, amb el Reus i el Palamós, els blaugranes han aconseguit la victòria. Per 2-0 en el cas dels de Calderé i per un a zero en el cas dels del Baix Empordà.

Última jornada a domicili

Diumenge, el filial s’enfronta a l’Europa, que ha perdut set partits a casa, tres d’aquests contra els equips que ara estan en places de play-off. Els de Gràcia van perdre al Miniestadi per 4-2 a la primera volta.

La importància de ser primers
Si diumenge el Barça B es proclamés campió de Tercera s’asseguraria jugar la tornada de les dues eliminatòries del play-off al Mini. En cas d’acabar segons, els de Guardiola jugarien la primera eliminatòria amb el factor camp a favor i en la segona dependria del rival que toqués. Si fos contra un primer, la tornada seria a domicili, mentre que si el rival fos un equip que hagués acabat quart a la seva Lliga, el Barça B tornaria a tenir la tornada de l’eliminatòria al Mini.