Futbol Base

11.05.2008 10:05

La sub-17, a les semifinals

Marc Guillén

La selecció espanyola sub-17, amb set juvenils blaugrana a l’equip, s’ha classificat per a les semifinals de l'Europeu 2008 de Turquia. El davanter blaugrana Rochina va donar l’accés com a primer de grup amb dos gols a l’últim partit.

L’Europeu sub-17 és un èxit des del primer moment per al club blaugrana perquè dels 18 seleccionats amb la selecció espanyola hi ha set jugadors blaugrana: el porter Àlex Sánchez, els defenses Carles Planas i Martín Montoya, el migcampista Oriol Romeu i Thiago i els davanters Adrià Carmona i Rubén Rochina.

Els blaugranes han participat molt activament en els tres partits del grup B que han donat l’accés a les semifinals del dimarts 13 de maig contra Holanda. Thiago i Rochina van fer dos gols cadascú.

Rochina dóna el pas a semifinals

DSCF0778.JPGEn el tercer i últim partit del grup del B la selecció espanyola sub-17 havia de guanyar si volia assegurar-se l’accés a les semifinals. L’entrenador espanyol, Juan Santisteban, va decidir fer alguns canvis en l’alineació perquè s’enfrontaven a una Irlanda ja eliminada. Així, només tres blaugranes van ser titulars: Montoya, Thiago i Carmona. Però curiosament el protagonista va ser un jugador que va començar a la banqueta: Rubén Rochina.

Es va arribar al descans amb un sorprenent 0-1 a favor d’Irlanda. Llavors va entrar el blaugrana Rochina i va remuntar el partit. En només set minuts Rochina va empatar el partit i nou minuts més tard el blaugrana va fer l’1-2 amb un fantàstic llançament de falta. Amb aquesta victòria, culminada amb un tercer gol de Keko, la selecció espanyola accedia a les semifinals com a primera de grup.

Thiago va fer una exhibició contra França

Els dos equips més forts del grup B van jugar un partit espectacular i vibrant. Amb tots els blaugranes a l’equip titular amb l'excepció de Carles Planas, la selecció espanyola va treure un empat important en un partit en què mai va anar al davant.

Sempre s’avançava França i després empatava Espanya amb un Thiago com a jugador destacat. El mitjapunta blaugrana va fer l’1-1 al minut 31 i va fer el definitiu 3-3 a set minuts per al final amb un excel·lent llançament de falta.

Un bon debut amb sis blaugranes

La selecció espanyola sub-17 va obrir el campionat amb sis blaugranes a l’equip titular. L’únic juvenil del Barça que no va jugar va ser el davanter Rubén Rochina perquè estava sancionat.

Amb un Carmona molt actiu per la banda i un Thiago dirigint l’atac de l’equip, Espanya va guanyar Suïssa per 2-0 amb dos gols de Sergi.
Bojan va guanyar l’últim campionat
La selecció espanyola sub-17 va guanyar l’Europeu del 2007 amb els blaugranes Bojan Krkic, David González i Iago Falqué. El davanter de Linyola va marcar l’únic gol de la final.