Futbol Base

04.05.2008 19:50

Nou pas per ser campions (2-3)

El Barça B ha guanyat de manera merescuda en un partit força imprevisible on els dos equips lluitaven pels seus objectius. El Barça, per liderar a Tercera Divisió, i el Manlleu per evitar caure en zona de descens.

L’equip de Pep Guardiola ha jugat a Manlleu un partit molt intens on han lluitat per la possessió de la pilota. Els gols de Dimas, Guerra i Gai han permès mantenir el lideratge. A la propera jornada, el Barça B es jugarà el lideratge al Miniestadi contra el Sant Andreu i que suposarà el pas decisiu per aconseguir el títol de Lliga.

L’ambient a Osona ha estat molt festiu. Des del principi hi havia una ambient especial ja que el Barça B arribava com a líder i això posava nerviós a l’equip local. El principal inconvenient amb el que s’ha trobat el filial ha estat la dimensió del camp, massa petit per a un equip acostumat al Miniestadi.

El Barça obre el marcador

El partit ha començat força igualat i als primers minuts les ocasions no acabaven d’arribar. El domini del partit ha estat força repartit i tant el Barça B com el Manlleu han jugat la pilota de manera repartida. Dimas ha iniciat el partit amb un xut a porta que no s’ha acabat de resoldre i el Manlleu ha tingut el seu primer apropament a porteria de la mà de Manolo. Ha estat el filial blaugrana qui ha obert el marcador amb una bona jugada de Dimas amb la cama esquerra. Dos minuts després el Manlleu ha reaccionat amb una centrada per la banda dreta que Manolo ha rematat amb el cap a dins la xarxa.

Amb l’empat a un al marcador el conjunt blaugrana s’ha decantat per un joc molt directe i realitzant xuts a porteria. Pedrito ha fet una centrada perillosa a pilota aturada que no s’ha pogut rematar. La intensitat del partit ha anat creixent a mesura que avançava el joc. El Manlleu ha lluitat per mantenir-se a Tercera Divisió i el Barça B per refermar el seu lideratge a la Lliga. Al minut 28, l’equip de Guardiola ha creat una doble ocasió de gol que l’ha aturat el porter del Manlleu, Ochoa. Ambdós equips han disputat una primera meitat amb molta intensitat en la que, tant el Manlleu com el FC Barcelona B, han lluitat per aconseguir totes les pilotes i apropar el xut a porta.

Remuntada del Barça B

A la represa, un gol de Baruc ha impacientat a un Barça molt lluitador. Davant d’aquesta situació el filial blaugrana no s’ha relaxat i ha seguit amb un joc directe que ha donat el seu fruit. Guerra ha estat el segon blaugrana en transformar una passada de fora l’àrea. L’empat es tornava a imposar al marcador a 16 minuts pel final.

Dos minuts més tard, Gai Assulin ha estat el factor determinant que ha decantat el marcador a favor del Barça B rematant una jugada intel•ligent quan semblava més difícil marcar. El filial no s’ha relaxat tot i que tenien l’avantatge d’un gol. Amb el 2-3 Guerra ha tingut una ocasió claríssima fent un xut que per manca de sort ha acabat al pal. A menys de cinc minuts per que l’àrbitre xiulés el final del partit, el Barça ha tornat a marcar; aquesta vegada, però, el gol ha estat anul•lat per un fora de joc dubtós. El partit ha acabat amb el triomf del filial a dues jornades per l’acabament de la Lliga.
Gai Assulin, en una de les últimes jugades del Manlleu-Barça B. Foto: Jordi Asensio Carreras
La fitxa del partit
AEC Manlleu: 2
FC Barcelona B: 3

AEC Manlleu: Ochoa, Yelamos (Comas, 84’), Masoliver, Ivo, Sucías, Dot, Mundal, Baruc, Manolo, Cesc Pla (Parrés, 63’) i Remo.

FC Barcelona B: Oier, Córcoles, Espasandín, Valiente, Víctor Sánchez, Xavi Torres, Pedrito, Dimas, Guerra (Toribio, 89’), Sergio i Eneko (Gai, 69’).

Gols: 0-1 Dimas (15’); 1-1 Manolo (17’); 2-1 Baruc (57’); 2-2 Guerra (74’); 2-3 Gai (76’).

Àrbitre: Rodríguez Portoles; ha tret targeta groga a Cesc (39’); Víctor Sánchez (41‘) i Yelamos (80’).