FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

21.04.2008 18:29

Reflexions després dels títols

Jaume Marcet/ Miriam Nadal


Els quatre títols de Lliga que ha aconseguit el futbol base del Barça als últims dies reafirmen les bones sensacions que transmet el planter blaugrana.


Els responsables del futbol base del FC Barcelona no perden mai de vista que el principal objectiu del planter és formar grans jugadors perquè puguin arribar a triomfar algun dia al primer equip. En el procés d’aconseguir-ho, guanyar títols en categories inferiors no és imprescindible, però sempre ajuda a reforçar la moral de tots plegats.

Satisfacció a la directiva

El directiu responsable del futbol base Rafel Yuste reflexionava en declaracions a Barça TV sobre aquests darrers títols al planter: “Estem tots molt contents, comencem a assolir el que ens havíem proposat a principi de temporada, vull felicitar els tècnics, preparadors, jugadors i famílies perquè aquests són dies de joia”. Yuste està convençut que a les pròximes setmanes es podran celebrar més èxits al futbol base del club.

Formació i guanyar

A la roda de premsa posterior al Santboià-Barça B, Pep Guardiola va manifestar la seva joia pels títols de Lliga del Cadet B, Infantils A i B i Aleví A: “El futbol base ha de formar persones i futbolistes, lillo_01.jpgperò sabem que per formar en aquest món s’ha de guanyar, formar és prioritari però els nois han d’aprendre que portar aquesta samarreta és per guanyar i ens hem de molestar quan no ho fem”. Per l’Albert Benaiges, coordinador de les categories inferiors des del Cadet A fins al Benjamí B, els títols són importants però no l’aspecte més important: “Jo em quedo amb la qualitat dels jugadors i sobretot amb la manera com juguen els nostres equips”. Benaiges, però, reconeix: “Els títols donen credibilitat a la feina feta”. 
Reflexions després dels títols
El paper dels entrenadors
Andrés Carrasco, Sergi Domènech i Víctor Sánchez van coincidir a assenyalar aquests títols com “un premi a la feina feta durant tota la temporada”. Tots tres han hagut de treballar amb grups de jugadors de moltes nacionalitats, però més enllà dels títols han aconseguit que tots els jugadors hagin treballat per al bé del club. Jugadors d’origen brasiler, nigerià o camerunès s’han integrat totalment a la resta dels companys i aquesta és una feina important per als entrenadors del futbol base.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana