FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base-Barça B

11.03.2008 13:21

Canvi de posicions en l’eix defensiu del B

Jaume Marcet


Guardiola ha provat amb èxit als dos últims partits al Mini canviar les posicions de Valiente i Víctor Sánchez. El de Granollers ha aportat qualitat al mig del camp mentre que el terrassenc ha sumat agressivitat en defensa.


Marc Valiente ha estat gairebé sempre un defensa, lateral o central. Un jugador amb capacitat en el joc aeri i recursos per treure la pilota jugada des del darrere amb elegància. Víctor Sánchez és un futbolista molt polivalent que ha rendit en totes les posicions del camp, però la seva demarcació més habitual és la de volant.

Canvi a favor de l’equip

Guardiola els ha utilitzat a tots dos en les seves demarcacions més naturals però als dos últims partits al Mini ha intercanviat les seves posicions amb èxit.
QM3D9745.jpgVíctor Sánchez ha acompanyat Chico a l’eix de la defensa, mentre que la posició de pivot l’ha ocupat Valiente. En aquesta demarcació el de Granollers aporta col•locació, solvència defensiva i molta precisió a l’hora de distribuir la pilota. El de Terrassa aprofita el seu caràcter lluitador i velocitat per no donar opcions als davanters rivals.

Decisió tècnica

Guardiola va explicar en la roda de premsa posterior al partit contra el Reus les raons d’aquesta variant tàctica: “Crec que Marc Valiente acabarà jugant la seva carrera de mig, es troba més còmode de pivot, penso que ell se sent més migcampista que defensa, però només ho puc fer perquè tinc la sort de comptar amb un futbolista tan important com en Víctor, la veritat és que amb ell i Chico hem guanyat una solidesa defensiva que abans no teníem”.
Canvi de posicions en l’eix defensiu del B
Xavi Torres, dues setmanes de baixa
La lesió del pivot Xavi Torres, que estarà dues setmanes de baixa per una lesió muscular al recte anterior, pot facilitar que Guardiola continuï apostant per aquest nou eix defensiu.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana