Futbol Base

24.02.2008 18:30

A dos punts del líder (3-1)

Jaume Monés

El Barça B ha estat molt superior i s’ha imposat a un defensiu Vilanova, aconseguint una victòria que retalla a dos els punts la diferència amb el líder Sant Andreu.

Tretzena victòria de la temporada del Barça B en el Miniestadi, amb gols de Dimas, Chico i Gai, que només han estat replicats per una diana de Pipa en el bàndol visitant.

Domini total

L’equip de Pep Guardiola s’ha mostrat molt superior des del principi. Víctor Vázquez ja avisava de les intencions de marcar amb un bon xut a la frontal de l’àrea que s’ha estavellat al pal esquerre als vuit minuts. El joc a les bandes, amb els incisius Pedrito i Gai, ha servit per desbordar la teranyina defensiva de cinc jugadors que ha teixit el tècnic visitant Santi Palanca. De fet, Pedrito ha tingut dues ocasions als minuts 10 i 12, però les bones intervencions del porter Mario i l’actuació dels centrals –especialment l’omnipresent Valldosera-, han fet que l’atac i gol local no hagi obtingut premi fins el minut 38.

Dimas obre la llauna

QM3D3473.jpgEl gol més difícil de marcar sol ser el primer. I l’obrellaunes blaugrana ha estat, per segona setmana consecutiva, Dimas Delgado. Un xut seu des de la frontal, creuat, ha botat just davant del porter i l’ha sorprès, significant l’1-0. S’ha arribat al descans amb un més que merescut i curt resultat per als de Pep Guardiola, que han mostrat un futbol fluït, movent amb paciència i buscant en tot moment la porteria adversària.

Per la via ràpida a la continuació

Malgrat l’excel•lent primer temps local, el resultat continuava sent curt al descans. Però d’arreglar-ho se n’ha encarregat el gadità José Manuel Flores ‘Chico’. Quan es portaven onze minuts, Víctor Vázquez servia un córner al segon pal, i Víctor Vázquez ha assistit amb el cap a Chico, que llençant-se en planxa ha fet el 2-0. El central, darrer fitxatge de l’equip, s’ha estrenat com a golejador.

Gol fantasma que tanca el partit

QM3D3497.jpgTan sols dos minuts després, Gai ha fet el tercer. La seva internada per la banda esquerra –enèsima en què desbordava el seu marcador- i el seu xut s’ha estavellat al travesser i ha botat a la línia de gol. El col•legiat Sergi Cano ha concedit gol, tot i que la pilota no ha acabat de traspassar totalment la línia.

Seguretat defensiva

El visitant Pipa, -que ha substituït l’exblaugrana David Ávila-, ha estat l’autor del gol visitant, rematant amb el cap un servei llarg de falta i anticipant-se a Oier. Malgrat que el gol, a manca de set minuts, ha fet que els vilanovins s’estiressin una mica, els blaugrana han seguit a la seva, tocant la pilota i aprofitant qualsevol ocasió per tornar a crear perill. I amb aquesta gran actitud s’ha arribat al final. Tres punts més per un equip que continua en bona línia.

FC BARCELONA B 3
CF VILANOVA 1

FC BARCELONA B: Oier, Córcoles, Espasandín, Marc Valiente (Sergio Busquets, 65’), Chico, Víctor Sánchez, Pedrito, Dimas (Rueda, 76’), Víctor Vázquez (Urbano, 72’), Abraham i Gai.

CF VILANOVA: Mario, Caballero, Valldosera, Aleix, Alquézar, Edgar, Ibrahim (Masip, 59’), David Ávila (Pipa, 78’), Triguero, Folguera i Guillem (Pep, 59’).

ÀRBITRE: Sergio Cano. Targetes grogues als locals Marc Valiente, Víctor Sánchez i Víctor Vázquez, i als visitants David ávila i Triguero.

GOLS: 1-0 Dimas (38’); 2-0 Chico (56’); 3-0 Gai (58’); 3-1 Pipa (83’).