FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

19.02.2008 17:48

Salts de categoria per guanyar experiència i projecció

Jaume Marcet


Els tècnics del futbol base del Barça aposten per promocionar els jugadors amb més projecció del planter en categories superiors a la seva edat.


Camp del Mercantil. Diumenge 17 de febrer. Ivan Balliu, migcampista del Cadet A, debuta amb el Juvenil B de Rodolf Borrell. Juga contra rivals tres anys més grans que ell.
Ciutat Esportiva Joan Gamper. Dissabte 16 de febrer. Gerard Deulofeu, davanter de l’Infantil A, juga de titular amb el Cadet B de Víctor Sánchez. Deulofeu passa d’enfrontar-se a defenses de la seva edat a trobar-se amb nois dos anys més grans.

Una política pensada d’ascensos

Albert Benaiges explica per a www.fcbarcelona.cat aquesta política: “Aquests casos no són una excepció al futbol base. Quan un jugador demostra que té nivell per pujar de categoria i les FRAME_PRO_03.jpgcircumstàncies ajuden els tècnics no dubten a l’hora de fer-lo jugar contra rivals més grans i augmentar d’aquesta manera el grau de dificultat per desenvolupar el seu futbol. És una tasca conjunta entre els coordinadors i els entrenadors”.

La manera de facilitar aquest salt de categoria és no fer-ho d’una manera abrupta. Els jugadors que es considera que en tots els aspectes poden competir en un equip de categoria més alta que la del seu s’entrenen alguns dies de la setmana amb l’equip de més edat. D’aquesta manera, comencen a adaptar-se a un ritme de joc superior al de la seva edat.

Un cas excepcional

Muni.jpgUn dels casos més espectaculars és el de Marc Muniesa. El central de Lloret de Mar va començar la temporada amb el Cadet A amb l’equip que li pertoca per edat, però la pujada d’Àlex Bolaños al Barça B va donar-li l’ocasió de jugar al Juvenil A sense passar pel Juvenil B, i el seu rendiment està sent excel·lent.

L’edat no ha de ser un fre

Cal tenir en compte que aquest salt no és habitual, perquè suposa ascendir dues categories de cop, però és l’evolució del futbolista la que marca els temps. Benaiges Gai_cel.jpgho té clar: “Si només tinguéssim en compte l’edat, Bojan hauria de jugar encara al juvenil i Giovani al Barça B. Al filial, Guardiola també compta amb jugadors com Oier, Gai Assulin i Bolaños, que encara són juvenils. Això parla de la projecció i la qualitat d’aquests futbolistes”. Els tècnics entenen que fer-los jugar en categories avançades és molt profitós per a la seva projecció.
Salts de categoria per guanyar experiència i projecció
Tots els casos
Aquests són els jugadors que aquesta temporada han jugat en una categoria superior a la que els correspon per la seva edat.

Barça B: Oier, Bolaños, Botia, Thiago, Gai, Iago (Juvenils)
Juvenil A: Muniesa (Cadet A) Montoya (Juvenil B) Rochina (Juvenil B) Romeu (Juvenil B)
Juvenil B: Balliu (Cadet A)
Cadet A: Etock (Cadet B) Ella (Cadet B)
Cadet B: Deulofeu (Infantil A)

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana