Futbol Base - Barça B

10.02.2008 16:06

El gol de Jeffren val un punt (1-1)

Jaume Marcet

El Barça B ha empatat al camp del Castelldefels (1-1) en un partit dominat pels de Guardiola. El migcampista Alberto ha igualat a manca de 14 minuts per al final la diana inicial de Jeffren.

El partit ha començat d’una manera inmillorable per al filial blaugrana. L’equip de Guardiola controlava la pilota a plaer i en la segona arribada a porteria no ha fallat. Jeffren ha marcat amb l’esquerra en el minut 8 del matx el seu tercer gol en els últims quatre partits.

Perill en el joc aeri

L’únic argument ofensiu dels de Miquel Olmo eren les accions d’estratègia. El Castelldefels aprofitava qualsevol córner o falta lateral per buscar el central Nando, que gràcies a la seva alçada (1,94 m.) generava molts problemes a la defensa barcelonista.

Control blaugrana

Fora de les accions a pilota aturada, el Barça B controlava el joc amb un mig del camp molt treballador, que a més de buscar els tres puntes aportava arribades a l’àrea. La defensa zonal avançada del Castelldefels provocava uns espais que utilitzaven els interiors Dimas i Abraham per agafar-li l’esquena als defenses locals. A més la bona feina de pivotació de Busquets com a davanter centre ajudava als extrems Jeffren i Pedrito a crear perill en accions en diagonal.

Segona part menys vistosa

El joc de toc del filial ha minvat en una segona meitat molt més trabada i amb poc futbol. En aquest escenari el Castelldefels s’ha trobat més còmode tot i que això no ha estat suficient per apropar-se a la porteria d’Oier. El ‘B’ ha continuat generant les millors ocasions gràcies a la velocitat de Jeffren, però el porter Doñate ha evitat el segon gol blaugrana amb bones intervencions.

Dos minuts decisius

Quan el partit entrava en la seva fase decisiva, el Castelldefels ha tingut dos cops de sort. Alberto ha aprofitat una pilota morta a l’àrea per empatar el partit amb un bon xut amb l’esquerra. Restaven només 14 minuts per al final del partit i només dos minuts més tard Chico era expulsat per doble amonestació. El central andalús no toca al davanter local però l’àrbitre no dubta a expulsar-lo. Amb un ritme de bogeria en els últims minuts qualsevol d’ambdós equips podria haver trencat l’empat però ni Pedrito ni Uri van poder resoldre. L’àrbitre tampoc va xiular penal en una caiguda de Córcoles que és desequilibrat en la seva incursió a l’àrea del Castelldefels.