Futbol Base-Barça B

26.01.2008 15:00

Quarta derrota (3-1)

Marc Guillén/Roger Bogunyà

El Barça B ha sumat la seva quarta derrota aquesta temporada després de caure al camp del Blanes per 3-1. Un gol al primer minut ha posat molt difícil el matx per als de Guardiola, que han fet el seu únic gol quan el partit ja estava decidit.

Ha estat un partit en què gairebé tot ha anat torçat per al Barça B: gol en contra al minut 1, el 2-0 abans de la mitja part i el tercer només reprendre’s el matx. Això, sumat al pèssim estat de la gespa, ha impedit als blaugranes –que han fet el 3-1 poc abans del final- endur-se res de positiu de la seva visita a Blanes. Els de Guardiola, que es mantenen en les posicions capdavanteres del seu grup de Tercera, han patit aquest dissabte la seva quarta derrota a la Lliga.

El matx comença 1-0

Després d’un minut de partit el resultat ja era advers al Barça B. Una pèrdua de pilota al migcamp ha estat ben aprofitada pel Blanes, que, amb un ràpid contracop i una bona paret final, ha permès a Guitart fer el primer. El començament no podia ser més negatiu.

El matx era de molt de contacte i molta pressió per part dels dos equips, i així resultava difícil que el Barça B pogués practicar el joc de precisió a què està acostumat. Tanmateix, ha aconseguit trenar algunes jugades que han acabat amb perill: un xut desviat de Rueda (min. 23) i una rematada de Víctor Sánchez (min. 26) haurien pogut significar l’empat.

Sarabia fa el segon

El gol, però, ha tornat a caure a favor del bàndol local. Sarabia ha aprofitat un refús de la defensa blaugrana després d’un xut que ell mateix havia connectat per donar dos gols de marge als locals, que marxaven al descans amb la tranquil·litat de ser eficaços.

Minut 50: 3-0

El Barça necessitava una segona meitat de somni per capgirar el marcador, però un altre gol matiner del Blanes ha posat fi a les esperances blaugranes. Ramon Suárez, en una acció de falta des de la banda esquerra, ha connectat un xut ajustat al pal que ha impedit a Oier fer-hi res. El públic, embogit, no s’ho creia: 3-0 al minut 50.

La variació tàctica de Guardiola a la mitja part, que ha fet que els seus homes juguessin amb un 3-4-3 després del canvi de Botía per Guerra, quedava, per tant, contrarestada per un nou gol local. A partir del 3-0, però, el Blanes ha decidit refugiar-se al darrere i deixar passar els minuts.

Millors minuts del Barça B

I han estat precisament els 30 últims minuts de partit els millors dels blaugranes, que han pogut triangular amb comoditat i crear perill a l’àrea local. Víctor Sánchez ha estat l’home que més ocasions ha tingut, però unes vegades el pal (min. 70) i unes altres el porter del Blanes (min. 80) han evitat el gol visitant.

El premi a la constància atacant del Barça B ha arribat al minut 85, quan Guerra ha culminat una bona jugada col·lectiva dels de Guardiola: recuperació al migcamp i excel·lent assistència a l’espai de Víctor Vázquez cap a Guerra, que, des del punt de penal, ha batut Jaume. Era el 3-1 i l’última acció destacada d’un partit que mai ha anat de cara per als blaugranes.
LA FITXA
Blanes, 3
Barça B, 1

Blanes: Jaume, Narcís, Diego, Robert, Ramon Suárez, Vivo, Xavi Martínez (Juan García, min 73), Manu, Guitart (Pau, min 80), Sarabia (Grazón, min 87) i Abraham.

Barça B: Oier, Córcoles, Bolaños, Botía (Guerra, min 45), Espasandín, Xavi Torres, Abraham, Rueda (Víctor Vázquez, min 54), Pedrito (Urbano, min 79), Víctor Sánchez i Jeffren.

Gols: 1-0, Guitart (min 1); 2-0, Sarabia (min 35); 3-0, Ramon Suárez (min 50); 3-1, Guerra (min 85)

Àrbitre: F. Oliva Bueno