Futbol Base

19.01.2008 20:32

Coliders de Tercera

Marc Guillén

El Barça B ha guanyat per 3-1 el Manresa i és colíder després que el Sant Andreu perdés per 1-0 contra el Reus. El Barça B continua invicte a casa després d’un gran primer temps amb un Jeffren en estat de gràcia.

L’equip de Pep Guardiola continua intractable al Miniestadi. Poden canviar els jugadors, poden canviar els rivals, però el Barça B no ha perdut cap partit a casa i sempre fa un joc ofensiu. L’única assignatura pendent poden ser els gols encaixats.

Jeffren és l’estrella d’un primer temps molt complet

qm3d6876.jpgEl filial blaugrana ha sortit molt concentrat, i ha obert el marcador ben aviat. Al minut dos de partit, Jeffren ha aprofitat una passada de Victor Sánchez dins l’àrea per marcar amb un xut a la base del primer pal.

L’extrem canari ha estat el protagonista de la primera part. Amb la seva velocitat ha fet anar de bòlit una defensa visitant que només l’ha pogut parar a còpia de faltes. El segon gol també ha portat el seu segell. Al minut 20, Jeffren ha pogut superar un rival gràcies a la seva velocitat fora del normal i, ràpidament, ha fet una passada de la mort que ha rematat l’altre canari de l’equip, Pedrito. El mateix Pedrito ha estat a punt de fer un altre gol amb un xut llunyà que ha anat al pal.

Deixant estar les jugades personals de Jeffren, tot l’equip blaugrana ha culminat una gran primera part. El Barça B ha tingut la pilota, l’ha mogut amb criteri i s’ha mostrat compacte en defensa. El Manresa ha sortit a jugar al contracop i només ha arribat dues vegades a la porteria molt ben defensada per Pau Torres.

Una petita dosi de patiment al segon temps

qm3d6772.jpgEl Manresa ha sortit decidit a remuntar i ha oblidat el plantejament defensiu del primer temps. Amb un Gallego molt actiu, el Manresa ha plantat cara al filial blaugrana. Els manresans han tingut un parell d’ocasions, però Pau ha estat molt bé sota els pals. El Barça B no ha patit en defensa, però li ha costat tenir la pilota i combinar com al primer temps.

Quan faltaven 20 minuts per al final, Marc Pujol ha estat expulsat per doble amonestació per dues entrades dures. Quan semblava que els visitants abaixarien els braços, Gallego ha retallat distàncies amb un gol amb un gran llançament de falta.

Una vegada més, el Barça B ha tornat a patir a la segona part. Però, com sempre, els joves jugadors blaugrana han acabat reaccionant i Guerra ha sentenciat el partit quan faltaven 10 minuts per al final. El davanter centre ha aprofitat un error defensiu del Manresa per fer el seu desè gol de la temporada en un partit que ha tingut la gran notícia del retorn de Víctor Vázquez als terrenys de joc després de patir una greu lesió.
La fitxa del partit

FC Barcelona B: Pau, Córcoles, Bolaños, Botía, Espasandín, Busquets, Rueda (Toribio, 45”), Abraham, Pedrito (Víctor Vázquez, 72”), Víctor Sánchez i Jeffren (Guerra, 76”).
Manresa: Moreno, Sergio, Uri, Roma, Pujol, Ivi (Nogareda, 70”), Sergi, Lobo (Roger, 70”), Riqui, Soler i Gallego.
Gols: 1-0, Jeffren, 2"; 2-0, Pedrito, 21"; 2-1, Gallego, 71"; 3-1, Guerra, 79".