Futbol Base

06.01.2008 20:32

Gols, espectacle i patiment al Mini (4-3)

Jaume Monés

Pluja de gols en un partit espectacular al Miniestadi, amb un Barça B que ha passat per sobre del seu rival en el primer temps però que ha acabat demanant l’hora davant l’espectacular intent de remuntada premianenca.

Els Reis d’Orient han portat gols i espectacle als aficionats que s’han apropat al Miniestadi per veure el primer partit de la segona volta i de l’any 2008. Un nou any que no ha fet canviar la trajectòria espectacular del B a casa, on ja acumula deu victòries i un empat. Tanmateix, de nou ha tocat patir en un duel que els de Pep Guardiola semblaven tenir absolutament dominat.

Inici fulgurant de partit

Només s'havia jugat un minut quan ha arribat la primera diana. Un passada en profunditat de Pedrito a Abraham, que feia un bon control a l’àrea i xutava creuat a la recerca del peu de Víctor Sánchez, que es trobava sol a l’àrea petita. Però ha estat el defensor Gerard qui ha desviat la trajectòria de la pilota i ha col·locat l’1-0 al marcador.

Dos gols de Gai

qm3d1952.jpgDe nou el jugador israelí ha estat una de les figures destacades i, amb els dos gols davant el Premià, ja n’ha fet sis a la Tercera Divisió. En la segona arribada barcelonista, Gai ha arrencat per l’esquerra, ha fet una conducció orientada cap a la frontal de l’àrea i ha xutat amb la dreta una pilota ajustada al pal, allà on un sorprès Surinach no podia arribar. I tampoc podria fer res el porter visitant poc després. Tercera arribada local i tercer gol en una gran jugada trenada, amb centrada de Pedrito des de la dreta i precís remat de cap de Gai al fons de la porteria. Només havien passat 12 minuts de joc i l’equip de Guardiola ja dominava per 3-0.

Espectacular vaselina de Víctor Sánchez

En l’alineació blaugrana hi figurava Víctor Sánchez, amb el dorsal 9 a l’esquena. El de Terrassa, que va jugar de titular amb el primer equip davant l’Alcoià dimecres, va actuar de davanter centre i va demostrar un cop més que és el jugador comodí del filial. Quan s'havien jugat 39 minuts i el Premià començava a superar l’estat de xoc en què es trobava, Víctor aprofitava una ràpida contra i llançava des de 30 metres una vaselina perfecta per fer pujar el 4-0 al marcador. Un golàs que feia pensar en un triomf fàcil.

Però un minut després el conjunt del Maresme posava la primera pedra per a l’intent de remuntada amb un gol d’Àngel, que rematava sol al punt de penal. L’equip de Quim Ayats s’espavilava abans del descans davant l’allau de joc i ocasions blaugrana.

Retorn de Dimas

qm3d1946.jpgEls primers minuts de la represa han estat molt més calmats. L’equip de Pep Guardiola disposaria d’oportunitats clares per fer el cinquè, amb un potent xut des de fora l’àrea de Xavi Torres al quart d’hora, un de creuat a l’interior de la gran a càrrec de Pedrito al minut 17 i un altre d’Abraham des de la frontal al minut 19. Entremig arribaria un retorn molt esperat, el del migcampista Dimas Delgado. El de Santa Coloma de Gramenet no jugava des de finals d’octubre, quan es va lesionar al genoll en partit disputat al Mini davant el Banyoles.

Penal, expulsió i patiment final

El duel semblava avançar cap a un triomf barcelonista sense complicacions, però una acció puntual al minut 26 ha tornat a portar el patiment al Mini. En una clara acció d’atac visitant, Sánchez Rico indicava penal per mans de Xavi Torres quan intentava refusar una pilota a la línia de gol. El de Xàbia era expulsat i el penal el transformava Molina en el 4-2.

El gol activava l’atac visitant, que va disposar de dues clares ocasions de marcar abans que Molina fes pujar el 4-3 amb una precisa rematada de cap quan faltaven 3 minuts. Amb un jugador més sobre el camp, l’equip de Quim Ayats s’ha bolcat, però entre Pau Torres –que jugava el seu tercer partit com a titular- i la línia defensiva han evitat el gol visitant en un final ple d’emoció. Els tres punts finals serveixen als blaugranes per col·locar-se amb un coixí de 12 punts respecte del cinquè classificat.

La fitxa del partit

FC BARCELONA B, 4
RICOH PREMIÀ, 3

FC Barcelona B: Pau, Córcoles, Bolaños, Marc Valiente, Espasandín, Xavi Torres, Pedrito (Thiago, 83’), Sergio Busquets (Dimas, 59’), Víctor Sánchez, Abraham i Gai (Rueda, 73’).
CE Ricoh Premià: Suriñach, Maik, Rubén Ortiz (Rubén Salvador, 85’), Quim Famada, Melo, Raúl Calvo, Juanjo, Gerard (Traversa, 62’), Angel, Molina i Aday (Aranguren, 62’).

Gols
: 1-0 Gerard (pp) (1’); 2-0 Gai (5’); 3-0 Gai (12’); 4-0 Víctor Sánchez (39’); 4-1 Ángel (40’); 4-2 Molina (penal) (72’); 4-3 Molina (87’).

Àrbitre
: Víctor Manuel Sánchez Rico. Targetes grogues a Bolaños, Pedrito i Sergio Busquets per als locals, i a Gerard, per als visitants. Vermella directa a Xavi Torres (71’).