Futbol Base - Barça B

25.03.2007 20:19

Fre del Barça B (2-0)

Dues jugades puntuals de l’Espanyol B no han fet possible que el Barça B allargués la ratxa de sis jornades consecutives sumant que duia. Els homes de Quique Costas no han pogut seguir tampoc amb les bones sensacions de les darreres jornades.

Un gol de penal de Juanma en el minut 34 de la primera meitat i una falta directa servida pel mig Javi Márquez, en el 34 del segon temps, han estat decisius perquè l’Espanyol B de Joan-Francesc Ferrer “Rubi” s’endués el derbi de filials entre Espanyol B i Barça B, celebrat diumenge a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià per un excessiu 2-0.

Falta de sinergia

Els homes de Quique Costas han notat la baixa de Bojan Krkic i la del central Marc Valiente en l’important duel contra l’equip blanc-i-blau. El tècnic gallec ha apostat per Sito enlloc de Bojan, i ha estat precisament el manacorí el que ha tingut als seus peus l’ocasió més clara del Barça B de tot el partit. Riera ha rebut una pilota dins l’àrea del porter Biel Ribas, ha retallat la defensa blanc-i-blava i el seu xut ha impactat al pal dret de Biel. Era el minut 25 i aquesta acció hauria suposat trencar el 0-0 en el marcador. Acció puntual però que hauria pogut ser clau per descongestionar el resultat.
Fins aleshores, poc futbol en totes dues bandes i és que ha estat un derbi molt travat, de targetes i de joc poc vistós.

Penal clau

En el minut 34, un penal clar del central blaugrana Jeffrey sobre Juanma, ha servit als blanc-i-blaus per avançar-se en el marcador. El mateix davanter Juanma, que ha estat el futbolista més actiu del partit, ha transformat un penal que s’ha llançat en dues ocasions. En la primera, un jugador de l’Espanyol B havia entrat dins l’àrea de Rubén. En la jugada posterior, l’àrbitre Hernández Hernández ha considerat falta fora de l’àrea una estirada de la samarreta del lateral dret Toni Lao a Víctor Vázquez. Falta botada suau pel mitjapunta barceloní que no ha suposat cap problema pel porter espanyolista. Amb aquest resultat s’ha arribat al temps de descans.

Segon temps amb més presència del mig del camp

Amb l’entrada de Julio de Dios per Crosas en el segon temps, l’equip blaugrana ha donat més consistència al mig del camp però l’Espanyol, còmode amb el resultat a favor, ha optat per adormir i alentir el ritme del partit. Joc rocallós i poca fluïdesa és el que s’ha vist en la segona part. Ni els uns ni els altres tenien les idees clares amb la gruixuda diferència que a l’Espanyol B ja li anava bé el marcador.

Falta sorpresa

En el minut 69, Rubi donava entrada a Javi Márquez en substitució de migcentre ofensiu Julián. Deu minuts més tard, Márquez després d’una falta rigurosa aprop de l’àrea, des de banda esquerra, ha servit una falta que el porter Rubén no ha pogut blocar. Un minut més tard, el futbolista del planter ha estat expulsat.

Cop moral

A les acaballes del partit, un xut desviat de Jordi Gómez després d’una precisa assistència de Víctor Vázquez hauria pogut maquillar el resultat d’un derbi deslluït pel joc dels dos conjunts.
Dues accions puntuals ha decidit a Sant Adrià. Les dues properes jornades, els blaugranes afronten dos derbis més: primer reben la Gramanet i després visiten el complicat Estadi Olímpic de Terrassa.