Empat de final d’any al Mini (1-1)

Barça B

19.12.2010 19:00

Aida Soriano

El Barça B ha sumat un punt en el darrer partit del 2010 contra la Ponferradina. Després d’uns 90 minuts de joc poc fluid per part dels blaugranes, Saúl ha marcat l’1-0 (min 80), però en la jornada següent, els lleonesos han signat l’empat.

El filial blaugrana ha saltat a la gespa del Miniestadi amb intensitat i amb un clar objectiu: acabar el 2010 amb victòria. Una victòria que feia cinc jornades que es resistia. La presència del president del Barça, Sandro Rosell, a la tribuna del Miniestadi denotava la importància del xoc contra una Ponferradina situada a la part baixa de la classificació de Segona Divisió, però que no s’ha deixat dominar pels blaugranes.

Els de Luis Enrique han començat acostant-se a l’àrea dels lleonesos, però la precipitació sense paciència per combinar, la imprecisió i la connexió fallida una vegada i una altra entre els jugadors del Barça B del migcamp cap amunt ha dificultat el joc fluid de toc habitual que duu a terme el filial.

Joc de desgast

2010-12-19_FCB_B_-_SD_PONFERRADINA_011.jpgBen aviat, el partit s’ha transformat en un constant intercanvi de cops, però sense ocasions clares de gol. Saizar, amb un xut que ha anat a les mans de Masip (min 25), ha protagonitzat la millor ocasió de la Ponferradina. Els intents del Barça B per trobar espais i passades entre línies no ha fructificat com a conseqüència de l’ansietat blaugrana. I el partit ha desgastat molt ambdós conjunts en una primera part molt disputada.

No encerten a definir

En la represa, el xut inicial de Víctor Vázquez, que ha marxat molt a prop de la porteria defensada per Mackay, ha estat una prova que els blaugranes volien endur-se el triomf i l’entrada de Romeu al mig del camp ha proporcionat més consistència al joc del Barça, que ha agafat la iniciativa. Els de José Carlos Granero no han inquietat gairebé Masip, però els de Luis Enrique no han estat encertats en els metres finals de cara a porteria, com quan Montoya i Sergi Roberto no han encertat a definir una bona acció en atac.

Comencen a carburar

2010-12-19_FCB_B_-_SD_PONFERRADINA_019.jpgEn el minut 60 de partit, Edu Oriol ha protagonitzat l’acció més perillosa dels blaugranes amb un xut des de més enllà de la frontal. I amb l’equip lleonès ja tancat al darrere, Nolito ha tornat a posar a prova Mackay amb un potent xut que el porter visitant ha hagut de desviar a córner (min 70). Luis Enrique ha cremat les seves naus fent entrar Carmona i Saúl per Sergi Roberto i Víctor Vázquez, aquest últim substituït per molèsties.

Fontàs evita el 0-1

Però malgrat la insistència local, la Ponferradina ha posat en greus problemes la defensa blaugrana quan Máyor ha rebut dins l'àrea petita i ha estat a punt d’encarar porteria. Fontàs, però, ha estat providencial tallant l’acció (min 78).

Arriba el gol

2010-12-19_FCB_B_-_SD_PONFERRADINA_029.jpgLa recompensa a la insistència del Barça B ha arribat només dos minuts després (min 80). Carmona ha fet una bona passada interior a Jonathan Soriano, que el davanter ha finalitzat amb un xut que Mackay ha refusat, però Saúl, molt atent, s’ha encarregat d’enviar el refús al fons de la porteria de la Ponferradina (1-0).

Empat immediat

L’alegria blaugrana ha durat ben poc. I és que en la següent jugada, Javi López ha guanyat l’esquena a la defensa del Barça i ha signat el gol de l’empat (1-1). En els darrers minuts, el matx s’ha tornat boig i Soriano ha pogut marcar el gol de la victòria en una acció combinada amb Saúl que ha acabat amb falta quan Soriano encarava el porter. Però el posterior llançament de falta l’ha desviat Mackay i el triomf no ha arribat.

Fins al 2011

Amb les taules contra la Ponferradina, el Barça B suma el cinquè empat consecutiu de la temporada i tanca el 2010 sumant un nou punt, però baixa fins a la sisena posició, amb 27 punts. Ara la competició s’atura i fins l'any que ve no tornarà a competir: ho farà el primer cap de setmana de gener, a Canàries i contra el Las Palmas.
Els jugadors del Barça B celebrant l'1-0, obra de Saúl. Fotos: Àlex Caparrós-FCB.