Empat agredolç al Mini (1-1)

Barça B

19.11.2010 22:58

Aida Soriano

El Barça B no ha pogut endur-se la victòria davant el Recreativo de Huelva. Malgrat avançar-se en el marcador amb un penal transformat per Soriano en el primer temps, el rival ha aconseguit empatar en el tram final del matx.

Contra el degà del futbol estatal, el filial del Barça ha sumat un nou punt a la Segona Divisió. Tot i això, els de Luis Enrique han exhibit un gran joc, sobretot durant els 25 primers minuts de la segona part, que hauria estat mereixedor dels tres punts. Però els blaugranes han deixat viu el Recreativo i aquest no ha perdonat. Els fidels aficionats que han presenciat el partit de la tretzena jornada de Lliga des de les graderies del Miniestadi han passat de l’èxtasi per la bona actuació del B a l’amargor provocada per l’empat del rival. A més, ambdós conjunts s’han quedat amb deu jugadors en dues jugades consecutives per l’expulsió d’Armando i d’Aarón Ñíguez, l’autor de la diana de l’empat del Recre.

Tempteig inicial

2010-11-19_FCB_B_-_RECREATIVO_DE_HUELVA_002.jpgQuan només havien passat cinc minuts de joc, el Barça B ja havia avisat en dues accions a pilota aturada Fabricio, el porter del Recreativo. La primera, en un llançament de falta de Carmona, i la segona amb una rematada de cap de Marc Bartra com a conseqüència d'un servei de cantonada. Tot i això, els dos equips han saltat a la gespa del Miniestadi molt ordenats i, quan el rival ha començat a crear perill en atac, la defensa blaugrana ha fet la seva feina imposant-se. Al quart d’hora de matx, els dos conjunts han començat a elaborar jugades trenades i, si Víctor Vázquez ho ha intentat amb Jonathan Soriano en el minut 15, la replica del Recre no s’ha fet esperar, amb un xut que ha marxat per damunt de la porteria defensada per Miño.

Intercanvi de cops

La jugada més clara en atac dels blaugranes ha estat en una recuperació de Romeu, que ha combinat amb Sergi Roberto i aquest li ha fet una passada interior a Jonathan Soriano que ha efectuat un xut desviat (min 17). I com si d’un combat de boxa es tractés, el cop dels de Juan Carlos Ríos no s’ha fet esperar: Acuña s’ha plantat sol davant Miño en guanyar la partida a la defensa local i el porter blaugrana ha contestat magistralment refusant el seu xut en l’u contra u.

Soriano avança el B

2010-11-19_FCB_B_-_RECREATIVO_DE_HUELVA_010.jpgPerò la balança només ha trigat sis minuts a decantar-se. I és que Nolito ha marxat fins la línia de fons i Cámara ha fet caure el davanter blaugrana dins l’àrea. Una caiguda que ha estat sancionada per l’àrbitre amb penal i que Jonathan Soriano s’ha encarregat de transformar en l’1-0 (min 23). En la següent jugada, el Recre, que amb el gol ha buscat sense complexos la porteria blaugrana, ha pogut empatar el matx, però el centre des de la dreta d’Aitor no ha trobat la rematada de cap dels tres jugadors del conjunt andalús que esperaven la pilota al segon pal.

Control blaugrana

Anant per davant en el marcador, el Barça B ha començat a controlat el matx i l’ha portat al seu terreny tot buscant ampliar diferències. Una dinàmica final de la primera part que ha tingut continuïtat en la represa. Tret dels minuts inicials del segon temps, en què els andalusos han buscat la porteria de Miño, els locals han combinat a plaer posant de manifest la gran feina realitzada pels migcampistes blaugrana i per Víctor Vázquez, molt actiu tant en atac com en tasques defensives.

No sentencien

El monòleg dels de Luis Enrique, però, no s’ha traduït en el marcador amb un segon gol que podria haver sentenciat el partit. El xut creuat de Jonathan Soriano ha marxat a la base del pal de la porteria del Recre i l’àrbitre no ha vist el posterior penal de Lamas, que ha tocat la pilota amb la mà dins l’àrea en la continuació de la jugada (min 56). Els blaugranes ha assetjat el rival, però els andalusos mai han estat morts i Jesús Vázquez ha posat a prova els reflexos de Miño amb un llançament de falta que el porter del Barça B s’ha hagut de treure de sobre (min 63).

Descontrol local

2010-11-19_FCB_B_-_RECREATIVO_DE_HUELVA_003.jpgLa lesió de Marc Muniesa, que ha sofert un esquinç lleu al turmell quan faltaven vint minuts per al final, ha deixat tocat el filial, que ha experimentat un tram d’incertesa. Tot i això, Nolito ha pogut marcar una diana antològica en marxar de tots els seus rivals en el camí cap a porteria, però la defensa ha salvat el gol i el refús, que l’ha atrapat el mateix jugador blaugrana i l’ha servit cap enrere perquè marqués a plaer Soriano. Segons l'àrbitre, però, la pilota ja havia sortit per la línia de fons, i ha invalidat la segona jugada que hauria suposat el 2-0.

El Recre no perdona

Amb un Recreativo de Huelva crescut en atac, Armando ha comès una falta molt perillosa sobre la línia de la frontal que l’àrbitre ha sancionat amb vermella directe per tractar-se de l’últim home. Amb deu jugadors sobre el camp, els andalusos han executat el llançament que ha estat el detonant de l’empat. I és que el xut s’ha estavellat a la tanca defensiva del Barça B, però una sèrie de rebots els ha acabat aprofitant Aarón Ñíguez, que de voleia ha batut Miño amb una rematada imparable (1-1). El davanter andalús, però, s’ha tret la samarreta per celebrar la diana aconseguida i ha vist la segona targeta groga en el seu compte particular, amb la qual cosa també ha deixat el seu equip amb deu jugadors.

Sense premi

En els set minuts restants, el Barça B s’ha llançat a l’atac buscant el triomf que hauria merescut, però l’ocasió més clara, protagonitzada per Marc Bartra, que ha aprofitat una passada de Rochina per controlar, fer un barret i xutar, ha sortit fregant la base del pal de la porteria del Recreativo. I l’empat, el primer del curs al Miniestadi, s’ha fet efectiu quan l’àrbitre ha xiulat el final. Un repartiment de punts que deixarà una setmana més el filial blaugrana entre els sis primers classificats de la Segona Divisió amb 23 punts.
Víctor Vázquez, que ha fet un gran partit, lamenta una de les ocasions errades contra el Recreativo. Fotos: Àlex Caparrós-FCB.