Tornen al camí del triomf (2-0)

Barça B

18.09.2010 17:59

Aida Soriano

El filial del Barça ha guanyat l’Elx en un matx en què els blaugranes han sabut controlar el partit i en el qual han recuperat les bones sensacions perdudes a Cartagena. Jonathan Soriano i Nolito han estat els autors dels gols.

En el primer dels dos partits que tenia el Barça B a casa, els blaugranes han respost com s’esperava, amb una victòria, i s’han recuperat de la golejada rebuda a terres murcianes. Amb una defensa de tres i dos laterals amb funcions clarament ofensives, el filial ha sumat tres punts i ha tornat a fer circular la pilota com sap i a treballar amb la intensitat dels dos primers partits a la Segona A.

2010-09-18_PARTIDO_58.JPGDurant els primers 45 minuts, el Barça ha portat la iniciativa però no ha aconseguit la profunditat necessària en atac. L’Elx ha estat el primer a xutar a porteria amb una rematada de Palanca entre els tres pals, però Miño ha aturat sense problemes. Poc després, el porter del filial ha estat providencial en un u contra u davant Kike Mateo, que s’ha escolat pel mig de la defensa, i que Miño ha pogut solucionar.

Perill a pilota aturada

El conjunt de José Bordalás s’ha endut el primer ensurt en defensa amb una internada d’Edu Oriol, molt actiu en el matx contra l’Elx. Però en la primera meitat, el perill blaugrana ha arribat sobretot en les jugades a pilota aturada, magistralment llançades per Jonathan dos Santos i que una i altra vegada han intentat rematar Muniesa i Bartra.

Jonathan Soriano obre la llauna

2010-09-18_FCB_B_-_ELCHE_024.jpgA partir de la mitja hora de partit, els de Luis Enrique han començat a patir l’embranzida del rival, que els ha tancat a l’àrea. Però a quatre minuts per al final, i quan pitjor ho estaven passant els blaugranes, ha arribat l’1-0. El sempre actiu Nolito ha fet una passada dins l’àrea cap enrere que Sergi Roberto ha rematat, però la trajectòria del seu xut ha tocat el cap de Jonathan Soriano i aquest rebot a deixat sense resposta el porter de l’Elx que només ha pogut recollir la pilota del fons de la seva porteria.

Recuperen sensacions

Amb l’1-0 s’ha arribat al descans i, a la represa, el Barça B ha començat a trobar els espais entre línies que li han permés fer un joc fluid. D’aquesta manera el filial ha pogut sentenciar en diverses accions: Nolito i Jonathan Soriano han tingut a les seves botes el 2-0, però s’han adormit i no han sabut finalitzar la jugada amb diligència. I l’autor del primer gol blaugrana, en una jugada posterior, també ha pogut batre el porter Willy per segona vegada, però el porter ha refusat el perill.

Nolito sentencia

2010-09-18_PARTIDO_76.JPGL’Elx només ha fet patir el Barça B en accions aïllades que entre la defensa i Miño han resolt. I a deu minuts per al final, la insistència en atac del filial i el millor joc sobre la gespa del Miniestadi ha tingut recompensa amb la segona diana blaugrana obra de Nolito. Un resultat, el 2-0, que ha estat definitiu i que ha permès als nois de Luis Enrique sumar la tercera victòria de la temporada a la Segona A.
Jonathan Soriano celebra l'1-0. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB.