31.08.2010 12:27

El Mini, escenari de Segona A onze anys després

Núria Barnils

El Barça B torna a jugar al Miniestadi com a equip de Segona Divisió aquest diumenge. L’última vegada que ho va fer va ser el 13 de juny del 1999 contra l’Sporting de Gijón.

El filial es va acomiadar del Mini de forma apoteòsica golejant el conjunt asturià per 4-0 en la penúltima jornada de la Lliga. D’aquesta manera, mantenien viva l’esperança de salvar-se del descens a Segona B davant un Sporting que no s'hi jugava res.

Bon record al Mini

barxa_b_1998.jpgFins a l’últim moment el conjunt de José María Gonzalvo va lluitar per la permanència. Contra l’Sporting, ara fa onze anys, va jugar un dels seus millors partits de la temporada. En només 13 minuts, el filial va resoldre el partit: Mario va iniciar la golejada al minut 6 i Nano, Gabri i Babangida la van completar abans d’acabar la primera part.

Alegria i dubte

Després de la victòria a casa, el Barça B es va situar en l’avantpenúltima posició a la taula classificatòria amb 44 punts, els mateixos que l’Éibar, un lloc per sobre. L’última jornada es convertia, així, en decisiva i els blaugranes no només depenien d’ells. Els tocava esperar els resultats de l’última jornada, especialment els del Mallorca i el Leganés, amb 46 punts cadascun.

Xavi i Puyol, a l’onze titular

Barxa_b_1998_4.jpgDos dels jugadors clau en el vestidor del primer equip des de fa uns anys van jugar l’últim partit al Miniestadi amb el Barça a Segona A. Xavi va jugar els 90 minuts i Puyol va ser substituït per Bermudo al minut 80.

No va poder ser

Finalment, amb la derrota del Barça B al camp del Las Palmas (4-1) en l’últim partit de la temporada, els blaugranes van descendir a Segona B. El Mallorca B, l’Ourense i el proper rival del primer equip, l’Hèrcules, van ser els altres equips que no van mantenir la categoria.
El jugadors celebren un dels gols en l'últim partit al Mini a Segona A. Foto: Arxiu.