Els sub-19, subcampions d’Europa (2-1)

Barça B

30.07.2010 22:07

Aida Soriano

La selecció espanyola ha perdut contra França la final del campionat continental i els set jugadors blaugranes que participaven amb el combinat dirigit per Luis Milla s’han quedat a un pas d’aconseguir el títol.

Àlex Sánchez, Martín Montoya, Marc Bartra, Carles Planas, Oriol Romeu, Thiago Alcántara i Rubén Rochina no han pogut conquerir l’Europeu amb la selecció espanyola sub-19. Els blaugranes han quedat subcampions del continent. I és que França, l’amfitriona, ha contrarestat la primer part de domini d’Espanya amb un segon temps que ha deixat sense estil el joc dels futbolistes de Luis Milla.

Sense rival

Deu minuts. Aquest és el temps que han trigat els jugadors de la selecció espanyola a entrar en el partit. I és que els de Luis Milla han jugat a l’estadi Michel d'Ornano de Caen, el camp més gran en el qual havien jugat els jugadors espanyols en aquest Europeu de França. Una vegada, però, que Espanya ha pres les mides al terreny de joc, només hi ha hagut una selecció: l’espanyola.

1507409_w2.jpgCanales ha pogut obrir la llauna ben aviat, però el porter francès ha salvat el gol. Tot i això, la primera diana del matx no ha trigat a arribar i Rodri, després d’una magnífica passada de l’exblaugrana Pacheco, ha posat el 0-1 en el marcador amb un xut creuat. A partir d’aquí, la selecció espanyola ha fet i ha desfet com ha volgut, però no ha acabat de matar el partit. La impecable actuació de la defensa d’Espanya, comandada pels blaugranes Montoya, Bartra i Planas, ha convertit el porter Àlex Sánchez en un espectador més.

Romeu ha dut a terme una gran tasca de contenció al mig del camp i Thiago s’ha dedicat a obrir el joc per les bandes i a servir passades en profunditat per als davanters, però aquests no han pogut agafar avantatge en cap acció.

França es desperta

Ja en la segona meitat, el gol matiner del francès Sunu ha deixat ferit el combinat espanyol, que amb l’empat de mica en mica ha perdut el control del matx. Tot i això, el central blaugrana Marc Bartra, en una jugada d’autèntic davanter centre, ha estat a punt de marcar quan ha marxat dels defenses, s’ha fet una autopassada dins l’àrea rival i ha engaltat un xut que el porter francès ha hagut de refusar a córner.

1509569_w2.jpgAmb l’1-1 en el marcador, França s’ha tret la son de les orelles i ha començat a buscar la porteria defensada pel blaugrana Àlex Sánchez, que, quan faltaven quinze minuts per al final, ha fet gala dels seus reflexos i ha refusat el xut de Tafer evitant el gol francès. Però, a cinc minuts per a l'acabament, França ha sentenciat Espanya: els francesos li han guanyat la partida a la defensa espanyola i Lacazette ha marcat el 2-1. Cal apuntar que el davanter blaugrana Rochina ha sortit en la segona part, però no ha gaudit d’oportunitats per evitar la derrota del combinat dirigit per Luis Milla.

Responsables blaugrana a la graderia

Narcís Julià, coordinador de l’Àrea de Futbol Professional del Barça, ha presenciat des de la graderia de l’estadi Michel d'Ornano la final entre França i Espanya. De la mateixa manera, Albert Valentín, responsable de la gestió de la secretaria tècnica, també ha estat a França durant les eliminatòries prèvies seguint les evolucions dels set jugadors blaugrana.