Finalistes sub-19 amb segell Barça

Barça B

28.07.2010 19:47

Aida Soriano

Els blaugranes Àlex Sánchez, Martín Montoya, Marc Bartra, Carles Planas, Oriol Romeu, Thiago Alcántara i Rubén Rochina formen part de la selecció espanyola sub-19 que divendres buscarà guanyar l’Europeu de França.

1507409_w2.jpgNou mesos. Aquest és el temps que la selecció espanyola sub-19 porta treballant per conquerir el campionat d’Europa. Tot va començar el novembre del 2009 a Alginet (València) amb la disputa de la fase de classificació. A l’abril, li va seguir la ronda d’elit de Turquia. Tot per acabar lluitant pel títol continental a la fase final de França.

A terres franceses, els set jugadors blaugranes, majoria en una concentració de 22 futbolistes, han tingut una participació fonamental, com en gairebé totes les fases, i han conduït la selecció sub-19 a la final que disputaran aquest divendres (19 hores) contra l’amfitriona, França.

Seguretat sota els pals

A la porteria, Àlex Sánchez ha estat l’opció escollida pel seleccionador Luis Milla en cinc dels deu partits jugats fins arribar a la final. A la fase final de França, el jugador del Barça només ha encaixat tres gols i ha convertit la selecció espanyola en la menys golejada del torneig.

Sobrietat defensiva

2009-07-29_CONCENTRACIxN_EL_MONTANYx_BARxA_ATLETIC_094.JPGMartín Montoya, Marc Bartra i Carles Planas han estat peces importants en l'aspecte defensiu. Els dos primers han participat en totes les eliminatòries del campionat des del novembre, mentre que Carles Planas es va perdre la primera fase per lesió, però sempre que ha estat disponible ha jugat. La seriositat de tots tres a la posició de lateral dret, al centre de la defensa i al lateral esquerre, respectivament, han contribuït al fet que el combinat espanyol hagi encaixat només vuit gols en deu partits, a menys d’un gol en contra per matx.

Força i creativitat

Oriol_Romeu_xseleccix.jpgDes de la ronda d’elit (segona fase, prèvia de l’Europeu), el centre del camp del combinat dirigit per Luis Milla sempre ha tingut presència blaugrana: el mitjapunta Thiago Alcántara, amb la seva màgia en la creació del joc, i el pivot defensiu Oriol Romeu, amb la seva força i treball de destrucció. Fins i tot han aportat gols, tant l’un com l’altre. I és que dels 24 gols anotats per la selecció, una tercera part (8) han dut segell blaugrana.

Gol a la davantera

2009-08-04_ENTRENAMIENTO_BARxA_ATLETIC_EL_MONTANYA_006.JPGEls xuts de Rubén Rochina han perforat quatre vegades les xarxes rivals. El davanter ha donat punts d’importància vital a la selecció sub-19, com ara l’empat davant Noruega, en el primer matx de la ronda d’elit, i ha obert la llauna quan ha calgut, com en el matx de la fase de grups contra Itàlia.

Es pot repetir la història

Eurosub19Portugal.JPGContra França, els set blaugranes buscaran convertir-se en campions europeus. Per fer-ho, hauran de derrotar l’amfitriona en el que serà la reedició de la final de l’Europeu sub-17 del 2008 disputada a Turquia. En aquella ocasió, la selecció, amb els mateixos blaugranes com a protagonistes, però dirigits per Juan Santisteban, es van imposar per 4-0 als francesos. L’únic que no va viure el triomf espanyol sub-17 va ser Marc Bartra, que no va participar en aquell campionat. Sí que ho va fer l’extrem juvenil Adrià Carmona.
Thiago Alcántara en una de les accions del partit de semifinals contra Anglaterra. Fotos: uefa.com/arxiu FCB.
Les xifres dels blaugranes
Aquests són els números dels set jugadors del Barça amb la selecció sub-19 des de l’inici de la fase de classificació al novembre i fins al matx de semifinals contra Anglaterra d’aquest dimarts. En aquest temps, la selecció ha disputat deu partits (900 minuts), ha marcat 24 gols i n’ha encaixat només vuit.

Àlex Sánchez (porter)
450 min i 5 gols rebuts