Cinc blaugranes campions de l'Eurocopa sub-21 (0-2)

25.06.2011 22:56

La selecció espanyola sub-21 s'ha proclamat campiona de l'Eurocopa de Dinamarca després d'imposar-se a Suïssa per 0-2 en la final disputada aquest dissabte. Thiago ha marcat el millor gol del torneig i ha sentenciat la victòria.

Thiago, De Gea, Domínguez i Jeffren celebren el triomf a l'Eurocopa sub-21. Foto: www.uefa.com

Temporada rodona per a Bojan i Jeffren
Bojan i Jeffren tanquen una temporada impressionant pel que fa a èxits col·lectius. L'Eurocopa sub-21 s'afegeix als títols guanyats amb el primer equip del FC Barcelona: Lliga, Champions i Supercopa d'Espanya. Per la seva banda, els jugadors del Barça B Miño, Thiago i Montoya també culminen una temporada esplèndida, aconseguint amb el filial la millor classificació de la seva història i una Eurocopa en què el migcampista i el lateral han tingut un paper protagonista, ja que han estat titulars en tots els partits disputats.
Un golàs de Thiago Alcántara ha sentenciat per a Espanya la final de l'Eurocopa sub-21. El migcampista blaugrana ha marcat el 0-2 amb un llançament llunyà de falta que ha sorprès un avançat Sommer. Thiago i Martín Montoya han sortit en l'onze inicial, mentre que Jeffren ha entrat en el minut 79. Els altres dos blaugranes convocats per Luis Milla, Miño i Bojan, han vist la final des de la banqueta.

La selecció sub-21 guanya la seva tercera Eurocopa després d’assolir la corona continental el 1986 i el 1998. Espanya va guanyar amb tota justícia i els representants barcelonistes van estar a un molt bon nivell.

Control d'Espanya davant una Suïssa molt defensiva

La selecció de Luis Milla es va fer amb la possessió de la pilota davant un combinat suís ben ordenat en defensa però inofensiu en atac. Amb paciència i sense perdre el control, Espanya va anar, a poc a poc, creant situacions de perill a la porteria de Sommer. Així, Thiago, en el minut 35, va provar sort amb un potent i ajustat xut des de fora de l'àrea que va sortir fora per molt poc.
El 0-1, però, arribaria cinc minuts després: centrada des de la banda de Dídac Vilà i cop de cap al fons de la xarxa d'Ander Herrera arribant des del darrere. Un gol força maco que va fer justícia al millor joc del combinat espanyol.

Dificultats només a pilota aturada

En el segon temps, Suïssa va intentar sense massa encert estirar les seves línies i buscar el gol de l'empat. Només en accions a pilota aturada, com ara un cop de cap de Klose que va sortir fora per molt poc en el minut 76, van aconseguir posar en dificultats De Gea. Però els nois de Milla no van perdre el control de la situació, i van buscar sense pressa però sense pausa el segon gol que deixés la final sentenciada, que va arribar en el minut 80 amb el golàs de Thiago que va acabar amb qualsevol indici de reacció suïssa.