Espectacle majúscul, premi diminut (3-5)

Barça B

15.05.2011 18:54

Jordi Clos

El filial ha caigut davant d’un Las Palmas extremament efectiu. Guanyava per 3-1 al minut 33 (amb gols de Muniesa, Soriano i Tello), però l’adversari ha remuntat en un quart d’hora (del 40 al 55) i s’ha emportat tres punts bàsics per a la salvació.

La fitxa
FC BARCELONA B, 3
LAS PALMAS, 5

FC Barcelona B:
Miño, Balliu (Nolito, min 63), Sergi Gómez, Muniesa, Planas, Ilie, Espinosa, Carmona (Víctor Vazquez, min 46), Edu Oriol, Soriano i Tello (Saúl, min 71).

Las Palmas: Barbosa, Pignol, Ruyman, Samuel, David García, Sergio Suárez (Aythami, min 71), Javi Guerrero, Adrián (Juanpe, min 58), Jonathan Viera (Quiroga, min 80), Quero i Vicente.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre

Gols: 1-0 Muniesa (min 11), 1-1 Ruyman (min 22), 2-1 Jonathan Soriano (min 25), 3-1 Tello (min 33), 3-2 Jonathan Viera (min 40), 3-3 Suárez (min 45), 3-4 Jonathan Viera (min 46), 3-5 Viera (min 55)

El Barça B no ha pogut retrobar-se amb la victòria en la visita del Las Palmas -molt més necessitat- a un Miniestadi que ha comptat amb la presència del president Sandro Rosell a la Llotja. I això que guanyava per 3-1 a la mitja hora. De totes maneres, els grancanaris han fet gala d’una enorme efectivitat i han capgirat el resultat fins al 3-5 en 15 minuts de màxima inspiració. Tot i les nombroses baixes que presentava, el filial acabaria abocat a la porteria rival sense recompensa .

Iniciativa local

2011-05-15_FCB_B_-_UD_LAS_PALMAS_010.jpgLa primera part que s’ha vist aquesta tarda al Miniestadi ha estat de les que fan afició. Pràcticament cada arribada dels dos equips acabava amb la pilota al fons de la xarxa. Picava primer el Barça B, amb un onze amb moltes novetats (entre elles els juvenils Balliu, Sergi Gómez i Espinosa), per mitjà de Muniesa a la sortida d’un córner (min 11). La rèplica de Las Palmas també seria a pilota aturada, en una falta lateral en què Ruyman s’ha avançat a Miño (min 22).

Remuntada grancanària

El Barça B prendria una bona renda tot seguit, gràcies als gols d’un oportunista Soriano (ja suma 28 dianes) i de Tello, amb una excel·lent definició (min 33). Havien encarrilat bé el matx els de Luis Enrique, que a més dominaven la pilota i la movien bé. Un penal al minut 40 canviaria el signe del partit. Viera, per partida doble, i Suárez completaven una remuntada increïble entre els sis minuts que van del final de la primera part a l’inici de la segona.

Atac sense gol

El 3-4 ha estat un cop duríssim per al filial. Las Palmas ha aprofitat el desconcert en la defensa blaugrana per penetrar-hi per l’esquerra i fer el cinquè, obra del trigolejador Viera (min 55). Luis Enrique ha reaccionat immediatament amb un canvi ofensiu: Nolito per Balliu. A partir d’aquí el filial atacaria sense defallir. Després d’un gol anul·lat a Soriano al minut 69, el porter Barbosa ha salvat una bona oportunitat de Saúl i posteriorment el pitxitxi de la categoria reclamaria un penal (min 78). Aquesta vegada el futbol seria cruel amb el Barça B.