Dolorosa derrota en el temps de descompte (2-1)

Barça B

29.04.2011 22:55

Roger Bogunyà

Dos gols idèntics de Javi Guerra han condemnat un Barça B que ha jugat amb deu els últims 25 minuts de partit. El 2-1 definitiu ha arribat en el temps de descompte. Massa càstig per a un Barça B millor i amb més ocasions de gol que el Valladolid.

Dos Santos, lluitant una pilota durant el partit de la primera volta. Foto: Arxiu FCB

La fitxa del partit
Valladolid, 2
Barça B, 1

Valladolid:
Javi Jiménez, Barragán, Juanito, Jordi, Peña, Nafti (Álvaro Antón, min 88), Baraja, Nauzet (Bacari, min 77), Óscar (Jofre Mateu, min 70), Sisinio i Javi Guerra.

Barça B: Oier, Bartra, Muniesa, Planas, Ilie, Dos Santos, Rafinha (Espinosa, min 61), Edu Oriol (Nolito, min 61), Benja, Carmona i Jonathan Soriano (Abraham, min 75).

Gols: 1-0, Javi Guerra, min 52; 1-1, Baraja, pròpia porteria, min 62 i 2-1, Javi Guerra, min 90+3.

Àrbitre: Hernández Hernández.
Ha estat un partit de tres parts. La primera i l’última han estat per al Barça B, molt superior durant tot el primer temps i durant la mitja hora final del matx. El Valladolid només ha manat a l’inici de la segona meitat, període en què s’ha avançat en el marcador mitjançant el seu golejador, Javi Guerra, i en què ha fallat un penal. La resposta blaugrana ha estat ràpida i un autogol de Baraja ha permès als blaugrana establir l’1-1 que semblava definitiu. Un gol en el temps de descompte de Javi Guerra –una rèplica de l’1-0– ha permès al Valladolid sumar tres punts que l’acosten a només dos d’un Barça B que ha acabat amb Carmona expulsat i que ha merescut molt més al José Zorrilla.

Domini i ocasions visitants

El partit ha estat maco des del xiulet inicial. El Barça B ha triangulat amb velocitat i molt criteri i ha amenaçat la porteria de Javi Jiménez amb una desmarcada de Benja i amb una ocasió d’Edu Oriol que finalment ha estat anul·lada per mans. L’acció havia acabat amb una rematada al travesser, mateix destí que un potent xut de Jonathan Soriano des de la frontal poc abans de la mitja part. Al José Zorrilla manaven els de Luis Enrique i el Valladolid només creava perill a partir de ràpids contraatacs i jugades a pilota aturada. Oier vivia el matx amb tranquil·litat.

Javi Guerra avança el Valladolid

L’inici de la segona part ha estat una història completament diferent. El Valladolid ha millorat en la pressió i ha aconseguit combinar prop de l’àrea d’Oier, que no ha pogut fer res en una rematada de cap plàcida de Javi Guerra. El partit havia canviat com un mitjó i, pocs minuts més tard, l’àrbitre ha assenyalat un penal de Muniesa –que ha rebut una groga que comporta suspensió– que Nauzet ha enviat al pal.

Del 2-0 a l’1-1...

Afortunadament, el penal errat mantenia amb vida el Barça B, que durant el primer quart d’hora de la segona part ha patit moltíssim. Luis Enrique ha mogut fitxa i ha fet entrar Espinosa i Nolito per Rafinha i Edu Oriol. Un minut després, Baraja ha refusat malament una falta lateral llançada per Carmona i ha igualat el partit. El gol en pròpia porteria ha donat ales al Barça B, que ha patit un nou contratemps amb la segona groga de Carmona cinc minuts més tard. El partit oferia novetats constants.

...i de l’1-2 al 2-1

Tot i tenir un home menys, el Barça B ha continuat atacant i Espinosa, Benja i Abraham han disposat de clares ocasions per capgirar el marcador. Les intervencions decisives de Javi Jiménez han impedit l’1-2 a Pucela. L’empenta local en els minuts finals i una jugada idèntica a l’1-0 –centrada des de la banda dreta i rematada de Javi Guerra– han dictat sentència: 2-1 i càstig màxim per a un Barça B valent i ofensiu.