Golejada per tornar cap al bon camí (4-1)

Barça B

01.03.2011 21:53

Anna Segura

El Barça B, liderat per un gran Jonathan Soriano, ha encadenat la 2a victòria consecutiva que el situa sisè a la taula. Tena, en pròpia porta, i Edu Oriol han fet els altres gols d’una nit en què s’ha pogut veure el debut de Deulofeu.

La fitxa
FC Barcelona B, 4
Còrdova, 1

FC Barcelona B:
Olazábal, Montoya, Bartra, Thiago, Fontàs, Tello (Sergi Roberto, 72’), Edu Oriol (Deulofeu, 76’), J.Soriano (Benja (67’), Abraham, J. Dos Santos i Muniesa.

Còrdova: Alberto, De Cruz, Tena, Richy, Camille, J.Luque, Usero, Callejón (Fernando, 70’), Arteaga (Pepe Díaz, 72’), O.Riera (Sesma, 59’) i Charles.

Gols: 1-0, J.Soriano (47’); 1-1, Usero (50’); 2-1, Tena (pp, 58’); 3-1, J.Soriano (63’) i Edu Oriol (75’).

Targetes grogues: Callejón (12’), Bartra (25’) i Muniesa (90’).

Àrbitres: Cerro Grande, Álvarez Cantón i Carreño García-Bernalt (assistents)

Assistència: 2.329 espectadors
Després de quatre mesos sense guanyar dos partits seguits a la Lliga, els nois de Luis Enrique ho han tornat a fer aquest dimarts al vespre al Mini amb una contundent victòria davant el Còrdova. El boig partit contra el Numància de dissabte no ha passat factura al Barça B, que s’ha imposat a l’equip andalús no només en el marcador, sinó també en el joc. I és que el filial, que en moltes ocasions ha estat una rèplica exacta al primer equip, ha dominat de principi a fi un duel de clar color blaugrana.

De nou amb Thiago i Montoya

Tot i les baixes, Luis Enrique ha recuperat per a aquest partit Thiago i Montoya, absents en l’última convocatòria, ja que van ser cridats per Guardiola per completar la llista per a Mallorca. Tots dos han sortit en l’onze inicial i han estat peces clau en el triomf davant el Còrdova.

Inici contundent

Des del primer minut del partit els nois de Luis Enrique han sortit molt concentrats. Els onze blaugranes que es trobaven damunt el terreny de joc s’han oblidat del fred que aquest vespre es patia al Miniestadi i han dominat els de Lucas Alcaraz, que han estat molt incòmodes durant els primers 45 minuts.

Tello ha esta l’amo i senyor de la banda esquerra en els primers minuts de partit i des d’aquí han arribat les ocasions més clares. I és que en els primers instants els de Luis Enrique han pogut estrenar el marcador. La més clara ha estat la d'Edu Oriol, en el 7, amb un xut que ha anat a parar al travesser.

El Còrdova, a remolc

Mentre el Barça B trenava jugades espectaculars i generava nombroses oportunitats, el Còrdova transmetia la sensació que no tenia recursos per desactivar la màquina de fer futbol blaugrana. El conjunt dirigit per Lucas Alacaraz ha creat poc perill, amb escasses arribades a la porteria d’Oier. Tot i així, amb el 0 a 0 s’ha arribat a la mitja part.

Soriano, Pitxitxi

2011-03-01_PARTIDO_18.JPGQuan s’havien disputat només dos minuts de la segona part, el Barça B ha fet el seu primer gol. Ha estat després d’una gran passada de Thiago quan Jonathan Soriano ha engaltat una pilota que ha entrat a la porteria, primer tocant el pal dret abans d’acabar al fons de la xarxa. Amb aquesta diana el davanter es convertia en el màxim golejador de la història del Barça a Segona A.

Però l’alegria ha durat poc als de Luis Enrique, que han vist tres minuts més tard com Usero feia l’empat arran d’una jugada confusa dins l’àrea.

Avantatge blaugrana

Aquesta inici mogut de la segona part ha tingut continuïtat poc més tard. I és que en el 58 Montoya, que dissabte va debutar amb el primer equip, ha fet una gran jugada per la banda dreta abans de centrar una pilota cap a Jonathan Soriano. Abans que el davanter del Barça pogués rematar el defensa del Còrdova Tena, ha tocat l’esfèrica amb la mala sort que ha acabat dins la seva porteria.

Amb el 2 a 1, el Barça ha anat millorant. Jonathan Soriano ha acabat arrodonint el seu partit amb un altre gol, i ja en són 17 a la Lliga, amb un gol en què Thiago li ha fet una gran passada i que el jugador ha culminat amb un xut per sota les cames del porter.

Gol d’Edu Oriol i debut de Deulofeu

2011-03-01_PARTIDO_54.JPGEl quart gol l’ha fet Edu Oriol en el minut 75 quan ha afusellat la porteria amb una pilota imparable per al porter Alberto García. Després del gol Luis Enrique ha decidit substituir el golejador i ha donat entrada al juvenil Gerard Deulofeu, que, amb 16 anys, ha debutat amb el Barça. Delofeu no ha trigat gaire a demostrar la seva vàlua i quan només feia un minut que era al camp ha tingut la seva primera ocasió.

Amb aquest triomf el Barça B se situa sisè a la classificació amb 41 punts. El pròxim partit serà dilluns que ve a Tenerife.