Derrota a terres valencianes (2-1)

Barça B

19.02.2011 20:03

Aida Soriano

El Barça B ha perdut al camp de l’Elx en un partit en què els blaugranes s’han avançat per mitjà de Víctor Vázquez, però Linares i Ángel, que han aprofitat una errada en defensa dels blaugranes, han donat la volta al marcador.

LA FITXA
Elx, 2
Barça B, 1

Elx CF:
Jaime, Carpio, Ripa, Etxeita, Samuel, Mantecón, Kike Mateo, Palanca (Santos, min 83), Xumetra (Ángel, min 67), Linares, Generelo (Acciari, min 75).

Barça B: Miño, Montoya, Fontàs, S. Gómez, Planas (Tello, min 82), Ilie, Thiago, Dos Santos, V. Vázquez (Rafa Alcántara, min 71), Nolito, Benja (Saúl, min 76).

Gols: 0-1, V. Vázquez, min 32; 1-1, Linares, min 35 i 2-1, Ángel, min 70.

Àrbitre: López Astilleros.
L’equip entrenat per Luis Enrique Martínez i Joan Barbarà no ha pogut donar continuïtat al bon resultat aconseguit en la darrera jornada de Lliga contra el Cartagena (3-0) , i ha ensopegat al camp de l’Elx, ja que ha caigut derrotat per 2-1. El partit protagonitzat entre ambdós conjunts al Martínez Valero ha tingut com a especial protagonista l’àrbitre López Astilleros, que en la segona meitat ha expulsat tres jugadors (Ilie pel Barça B i Ripa i Linares per l’Elx).

Pel que fa al futbol, els blaugranes no han sabut mantenir la renda del gol que havien aconseguit en el minut 32 per mitjà de Víctor Vázquez i han permès que, tres minuts després d'haver aconseguit el 0-1, Linares empatés el matx (1-1). A més, una errada en defensa dels visitants li ha costat el 2-1 (Ángel, min 70) al filial del Barça, que tornat cap a Barcelona amb les mans buides.

L’Elx comença fort

El partit corresponent a la 25a jornada de Segona Divisió entre el Barça B i l’Elx ha començat amb una gran intensitat per part dels locals. Només havia passat un minut de joc quan el conjunt dirigit per José Bordalás ha estavellat una rematada de cap de Linares al pal esquerre de la porteria defensada per Miño.

Es treuen el son de les orelles

Tot i que el Barça B s’ha vist superat per l’Elx en el primer tram del partit i als homes del mig del camp els ha costat trobar la línia de passada per generar futbol, de mica en mica, els blaugranes s’han anat entonant. Nolito, amb dos xuts, un que ha refusat el porter i l’altre que ha marxat al lateral de la xarxa, i sobretot Benja, en una acció en la qual s’ha quedat sol davant del porter, que ha llegit a la perfecció la trajectòria del seu xut, haurien pogut avançar els blaugranes.

Vázquez avança els visitants

2010-09-18_PARTIDO_76.JPGA la mitja hora de partit, el filial del Barça s’ha posat per davant en el marcador (0-1) amb un gol de Víctor Vázquez, que ha culminat una bona jugada entre Thiago, Benja i Nolito, i que ha suposat la seva estrena a la Lliga com a golejador, ja que aquest curs encara no havia marcat amb el filial, només ho havia fet amb el primer equip en partit de Champions contra el Rubin Kazan .

L’alegria dura poc

Amb el 0-1 semblava que els homes de Luis Enrique començaven a controlar el matx definitivament, però, tres minuts més tard, Linares ha signat el gol de l’empat de l’Elx (min 35). Amb l’1-1 en el marcador, el partit s’ha convertit en un estira-i-arronsa constant entre ambdós conjunts. Generelo ha enviat un xut des de la frontal al pal dret de la porteria de Miño, i, a l’àrea de l’Elx, una centrada des de la dreta s’ha passejat per la zona de càstig sense que Fontàs, Ilie ni Nolito l’aconseguissin rematar (min 41).

L’actuació arbitral frena la reacció del B

Només començar el segon temps, el filial blaugrana, que ha sortit disposat a endur-se els tres punts, hauria pogut signar l’1-2, però el xut de Benja ha estat refusat pel porter de l’Elx. Cinc minuts més tard, el partit s’ha trencat quan l’àrbitre ha expulsat injustament Ilie en ensenyar-li la segona groga (min 56), amb la qual cosa ha deixat el Barça B amb deu homes. Posteriorment, l'àrbitre, López Astilleros, ha anul·lat, per un fora de joc inexistent, una acció en la qual Nolito marxava sol cap a porteria.

Regal blaugrana

2010-09-18_PARTIDO_58.JPGPoc després, en el minut 70, els nois de Luis Enrique han comès una greu errada en defensa que ha significat el 2-1: Fontàs ha enviat una pilota enrere cap al porter Miño i aquest ha fet un control massa llarg que el davanter de l’Elx Ángel no ha dubtat a aprofitar per marcar el 2-1.

L’expulsió de Linares tanca el matx

Amb els locals per davant en el marcador i quan el partit gairebé tocava a la seva fi (min 85), l’àrbitre ha expulsat Ripa en mostrar-li una inexplicable segona targeta groga per perdre temps en un servei de banda. El partit l’ha tancat l’expulsió amb vermella directa de Linares. Un expulsió merescudíssima. I és que el jugador del conjunt alacantí ha fet una brutal entrada sobre Montoya a l’alçada del genoll en la lluita per una pilota dividida.

A 10 punts del descens

Amb la derrota a terres valencianes, el Barça B es manté a la part mitjana de la taula, ara en novena posició i amb 35 punts, però a només 10 de la zona de descens. En la propera jornada, els blaugranes s’hauran de desplaçar novament i jugar fora de casa. I això serà el proper dissabte a les 18 hores al camp del Numància, que es troba a només tres punts dels blaugranes i aquesta jornada ha perdut contra el Cartagena per la mínima (1-0).