Massa càstig (1-0)

Barça B

04.02.2011 23:03

Aida Soriano

El Barça B ha deixat escapar la victòria al camp del Xerez. Els de Luis Enrique han pagat molt cara una primera part grisa i el rival ha fet bo el gol de José Mari (min 24) per endur-se el triomf.

La visita a l’estadi de Chapín del filial del Barça s’ha saldat amb una derrota per la mínima (1-0). L’equip entrenat per Luis Enrique ha sumat la setena derrota del curs, la quarta lluny del Miniestadi, i es queda en setena posició a la taula, amb 32 punts i a l’espera del que puguin fer els seus rivals més directes en la 23a jornada de Segona Divisió, que els podria fer baixar fins a la novena posició. I és que contra el Xerez, quart classificat que en les últimes deu jornades només havia perdut un partit –a casa contra el Rayo, segon–, els blaugranes han acusat una fluixa primera part que ha permès els andalusos rendibilitzar el gol de José Mari (min 24) durant la resta del matx.

Perquè malgrat que els blaugranes han reaccionat en el segon temps, les incursions de Nolito per la banda esquerra no han aconseguit foradar la porteria rival i l’àrbitre li ha anul·lat un gol a Jonathan Soriano i no ha vist penal sobre Edu Oriol en el temps de descompte. A més de la derrota, les notes negatives del partit han estat les cinquenes targetes grogues que han vist Ilie i Montoya, que no podran jugar contra el Cartagena el proper dissabte.

Prenen la iniciativa

En uns primers instants de matx de tempteig per part d’ambdós conjunts, el Barça B ha agafat la iniciativa en atac, però la primera aproximació amb perill a la porteria rival no ha arribat fins als 13 minuts de partit, amb un xut creuat de Jonathan Soriano que ha marxat massa en paral·lel a la porteria defensada per Chema.

José Mari colpeja el filial

De mica en mica, però, els de Luis Enrique han perdut el control i, amb un joc lent, estàtic i sense perill, han donat ales al rival, que en la quarta aproximació clara a porteria ha obert la llauna. Ha estat en el minut 24 de partit, quan José Mari ha rematat al fons de la porteria blaugrana una passada interior que s'ha escolat entre els dos centrals, superant la sortida de Miño (1-0).

Sense resposta

Amb el gol en contra, el Barça B, lluny de reaccionar, ha seguit sense trobar el seu estil de possessió i toc a Chapín. Per la seva part, el Xerez ha arribat en ocasions comptades a l’àrea visitant des del seu gol, però ha aconseguit imprimir perill en les accions que ha protagonitzat en atac. I és que el filial blaugrana ha anat a remolc del conjunt del català Javi López i, malgrat els canvis fets en la línia més avançada, on Soriano i Edu Oriol  s’han intercanviat posicions a la dreta i a la punta de l’atac, les passades no han arribat als seus destinataris.

Tímida reacció

Abans del descans, els de Luis Enrique han premut una mica l’accelerador i han gaudit d’una bona ocasió (min 35) en un córner que ha pentinat Soriano, però que Saúl, al segon pal, no ha aconseguit arribar a rematar.

Busquen l’empat

Els minuts del decans han estat vitals perquè el Barça B escrivís un punt i a part en el guió del partit. En la segona part, la intensitat amb què han saltat al terreny de joc els blaugranes ha imprès més velocitat en totes les seves accions, més pressió en defensa, i han sortit convençuts que podien agafar el timó del matx.

L’àrbitre ha anul·lat un gol a Soriano per fora de joc molt dubtós als set minuts de la represa. Però en una acció aïllada, el Xerez ha tornat a ensenyar les dents en obligar Miño a enviar a córner la rematada d’Óscar Díaz (min 55).

Canvis revitalitzants

Als vint minuts de la segona part, Luis Enrique ha introduït dos canvis que han oxigenat tant el mig del camp com l’atac blaugrana amb l’entrada de Dos Santos i Nolito per Abraham i Saúl. Precisament ha estat de les botes de Nolito d’on han arribat les ocasions més perilloses per part del Barça B, que ha obligat Chema, el porter del Xerez, a refusar dos xuts que anaven directes a porteria. Dues bones accions a les quals s’ha sumat un xut creuat d’Edu Oriol que ha marxat fora llepant la base del pal dret de la porteria local.

Tram final obert

En els darrers minuts de partit, amb un Barça B buscant l’empat i un Xerez mirant de sentenciar, ambdós conjunts han tingut ocasions per marcar. Gioda ha obligat Miño ha emprar a fons els seus reflexos per refusar una rematada de cap picat, i Bermejo ha rematat amb molt de perill una pilota que ha marxat a la dreta de la porteria blaugrana. Ja en el temps de descompte, Edu Oriol ha estat objecte de penal en una acció en la qual el defensa l’ha empès dins l’àrea quan el porter ja estava batut. Però l’àrbitre no ha xiulat la pena màxima i l’1-0 ha estat definitiu.