Premi a un gran joc del filial (2-3)

Barça B

15.01.2011 20:27

Jaume Marcet

El Barça B ha trencat una ratxa de vuit jornades sense guanyar amb un triomf convincent a Salamanca. Els de Luis Enrique han dominat la majoria del partit i s’han fet mereixedors de la victòria.

Tocava guanyar i s’ha aconseguit la victòria. Adéu a la mala sort i a la ratxa de desencerts i finals poc afortunats. Els de Luis Enrique trenquen una ratxa de dos mesos sense guanyar amb una actuació, per moments, pletòrica i de gran futbol.

Inici complicat

El Salamanca ha començat el matx més endollat i s’ha trobat molt còmode en el primer quart d’hora de l’enfrontament.
Els d’Òscar Cano han avisat, en el minut 8, amb un cop de cap al travesser d’Héctor Yuste, i només un minut més tard han pogut inaugurar el marcador.
El gol l’ha signat el mateix Yuste, en una nova acció a pilota aturada que ha rematat el ‘9’ dels castellans.

Festival blaugrana

A poc a poc, els de Luis Enrique s’han posat les piles i han començat a tocar i tocar i han pogut generar fins a set ocasions de gol clares en la primera meitat. Entre el minut 24 i 45 al Barça B només li ha faltat encert per deixar el partit sentenciat. Nolito, Bartra, Montoya i Soriano gaudien d’ocasions claríssimes, però Biel Ribas, inspiradíssim, ho evitava una i altra vegada.

La mala sort s’ha trencat en el minut 33, moment en què Sergi Roberto ha empatat el matx amb un gol d’antologia. El reusenc ha arrencat des del mig del camp, i després de tres driblatges i una paret ha engaltat un xut imparable.

Aquest és el primer gol de Sergi Roberto amb el Barça B en l’any i mig que el migcampista de Reus juga a les ordres de Luis Enrique. La felicitat de l’interior blaugrana ha estat, però, molt efímera, ja que en la mateixa acció del gol s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Rafinha.

Més gols

El Salamanca ha sortit, a la represa, amb una actitud més ofensiva i el segon temps ha estat molt obert i entretingut.

Márquez avisava en una acció a pilota aturada, però després d’un xut llunyà d’Ilie, Rafinha avançava els blaugranes en el minut 65. L’interior esquerre d’orígen brasiler culminava una gran combinació col•lectiva amb un xut col•locat amb la cama esquerra.

El gol ha donat més confiança al segon equip blaugrana, que no ha frenat les seves intencions atacants. Fruit d’aquesta ambició, ha arribat el tercer gol. Rafinha s’ha inventat una gran passada i Soriano ha xutat a porteria amb perill, el porter Ribas ha refusat la pilota i el davanter de Manresa ho ha aprofitat,per signar l’1-3. Era el desè gol a la Lliga de Jonathan Soriano.

Quan semblava que el Barça B havia deixat decidit el partit, el Salamanca ha escurçat diferències amb un golàs de Sarmiento, fruit d’un xut ras imparable.

En els últims minuts, el Salamanca ha intentat l’empat de totes les maneres possibles, però el Barça B s’ha mostrat molt ferm i sòlid en defensa.