Derrota cruel (1-2)

Barça B

08.01.2011 20:01

Aida Soriano

El Barça B ha perdut al Miniestadi contra el Girona en un partit en què els de Luis Enrique no han tingut respostes en atac i en el qual han deixat escapar un punt en el temps de descompte després d’empatar instants abans.

En el primer partit del 2011 al Miniestadi del Barça B, els blaugranes han tornat a patir la mateixa falta de concentració que en el darrer matx del 2010 a casa contra la Ponferradina, que els va empatar l’enfrontament just després d’avançar-se en el marcador. Aquesta vegada, però, el Girona, que encara no havia guanyat com a visitant aquest curs i que ha arribat a Barcelona acompanyat per un miler de seguidors, ha colpejat per dues vegades els blaugranes i els de Luis Enrique han perdut en el minut 95 (1-2) amb un gol de Despotovic. Una derrota, la segon a casa de la temporada i que comporta la vuitena jornada consecutiva en la qual el Barça B no guanya, que ha deslluït el debut a Segona Divisió del juvenil Rafa Alcántara.

Dominen sense fer mal

2011-01-08_FCB_B_-_GIRONA_FC_009.jpgTot i la major possessió de pilota del Barça B en la primera meitat (66 %), els nois de Luis Enrique no han protagonitzat grans accions de perill en atac. El sistema defensiu del Girona ha estrangulat el joc dels blaugranes. I és que, malgrat haver portat la iniciativa i haver jugat en camp contrari durant bona una part dels primers 45 minuts, els migcampistes blaugrana no han estat capaços de trobar les passades idònies perquè les aprofitessin els davanters locals.

El rival apel·la a l’estratègia

El Girona ha estat a punt de sorprendre la defensa del Barça B quan, amb una jugada assajada a pilota aturada, Kiko Ratón ha fet una centrada cap al cor de l’àrea que la defensa blaugrana ha estat atenta i ha pogut refusar (min 28).

Perill blaugrana

2011-01-08_FCB_B_-_GIRONA_FC_012.jpgEn els darrers deu minuts de la primera part, han arribat les ocasions més clares dels locals. Unes ocasions de les quals el president del Barça, Sandro Rosell, ha estat testimoni des de la llotja. Nolito, el jugador més buscat pels seus companys, en acció individual, després de rebre una passada d’Abraham, ha entrat dins l’àrea gironina, però el seu xut ha perdut potència en tocar un defensor rival. I Rochina ho ha provat amb una rematada des del vèrtex esquerre de l’àrea del Girona, que ha aturat Santamaria

S’obre el partit

A la tornada dels vestidors, el Girona ha sortit del darrere i el partit s’ha obert, amb transicions ràpides per part d’ambdós equips. La verticalitat del Barça B i el Girona ha estat protagonista en els instants inicials de la segona part, el Girona ha posat en problemes la defensa blaugrana i Bartra ha estat providencial en tallar una passada de la mort del rival dins l’àrea local.

De l’1-0 al 0-1

2011-01-08_FCB_B_-_GIRONA_FC_018.jpgDurant les anades i tornades d’ambdós equips, Marc Bartra ha tingut l’1-0 quan, dins l’àrea del Girona, li ha caigut la pilota als peus i ha rematat a porteria. Santamaria, però, ha evitat el gol blaugrana (min 65). Només sis minuts més tard, del possible 1-0 s’ha passat al 0-1 quan Tortolero ha aprofitat una jugada a pilota aturada per avançar el Girona.

Sense resposta

Quan el Barça B s’ha refet del gol en contra, només un xut de Jonathan Soriano que ha marxat fregant el travesser (min 79) ha inquietat el porter del Girona. I és que el filial blaugrana no ha trobat respostes en atac i semblava que la derrota per la mínima seria definitiva.

Empat ‘in extremis’

2011-01-08_FCB_B_-_GIRONA_FC_021.jpgPerò en el temps de decompte, quan els blaugranes ja buscaven la porteria contrària a la desesperada, Jonathan Soriano ha aconseguit l’1-1 en aprofitar un xut des de la frontal d’Edu Oriol (min 93).

Els tres punts volen del Mini

Amb l’empat, el Barça B només havia d’aguantar uns quants minuts per sumar un nou punt, però pràcticament en la jugada posterior al gol de l’empat blaugrana, Despotovic, que acabava de sortir al terreny de joc, ha aprofitat l’enèsima errada de concentració del filial del Barça en les darreres jornades i ha signat el definitiu 1-2, endossant una dolorosa derrota als de Luis Enrique.
Sergi Roberto lamenta una ocasió errada pel Barça B. Fotos: Àlex Caparrós-FCB.
LA FITXA

Barça B, 1
Girona, 2

Barça B:
Masip, Montoya, Bartra, Fontàs, Abraham, Ilie, Dos Santos (Rafa Alcántara, min 55), S. Roberto, Nolito, Saúl (J. Soriano, min 59), Rochina (Edu Oriol, min 65).

Girona FC: Santamaria, José, Serra, Tortolero, Ángel (Tébar, min 46), Chechu, A. Dorca (Despotovic, min 93), Kiko Ratón (Moha, min 60), Jandro, Migue, Peragón.

Gols: 0-1 Tortolero, min 71; 1-1 J.Soriano, min 93 i 1-2 Despotovic, min 95.

Àrbitre: Pérez Montero.

En els moments previs al partit, els jugadors del Barça B han lluït una samarreta per enviar un missatge d'ànims a Oriol Romeu, lesionat al menisc extern del genoll dret i que estarà quatre mesos de baixa.