El Vila-real, un rival difícil per a Guardiola

29.08.2011 12:16

Guardiola només ha guanyat un cop el Vila-real al Camp Nou

Anaïs Martí

En les darreres tres visites del Vila-real al Camp Nou, els blaugranes han empatat en dues ocasions i només en una, el curs passat, s’ha endut la victòria l’equip de Guardiola.

Puyol va fer 500 partits com a blaugrana
Precisament en el darrer duel entre el FC Barcelona i el Vila-real al Camp Nou el capità Carles Puyol va complir 500 partits vestint la samarreta del FC Barcelona.
El Vila-real s’ha caracteritzat per ser un dels equips que més difícils ha posat les coses als de Guardiola. La temporada 2008/09 l’aleshores Vila-real de Peregrini obligaria el Barça a posposar la celebració del títol de Lliga després d’empatar a tres en el temps de descompte. La temporada següent, el Camp Nou estrenaria el 2010 homenatjant el Barça de les Sis Copes. Aquell dia els blaugranes empatarien a un gol contra els groguets. I finalment, l’últim precedent va donar la victòria als de Guardiola amb un treballat 3 a 1.

Celebració de la Lliga, posposada

QM3D3991.jpgLa primera vegada que el Barça entrenat per Pep Guardiola i el Vila-real es van creuar al Camp Nou va ser un 10 de maig del 2009. Els blaugranes tenien al davant el primer ‘match ball’ per proclamar-se campió de la Lliga. El Barça es va situar amb un 3 a 1, gràcies als gols de Keita, Eto’o i Alves, però el Vila-real va aconseguir remuntar en el tram final del partit i posposar la celebració de la primera Lliga amb el de Santpedor a la banqueta. Seria el cap de setmana següent quan el Barça ja es va proclamar campió.

Empat a un a la segona

El submarí groc tornaria a emboirar la festa blaugrana la temporada següent. El Camp Nou estrenaria el 2010 homenatjant el Barça de les Sis Copes després de guanyar al mes de desembre el Mundial de Clubs. Aquella nit el partit s’acabaria amb un ajustat empat a 1 . El submarí groc va pressionar com mai, i Valdés es va convertir en jugador clau del partit. Pedro marcaria l’únic gol blaugrana, i Fuster empataria al minut 50.

A la tercera va la vençuda

L FCB_-_VILLARREAL_CF_x36x.JPG’any passat el Barça es va retrobar amb la victòria davant el Vila-real en un dels partits que tal com va afirmar Guardiola, va ser un dels més complicats de la temporada. “Ha estat un partit brutal, és l’equip que jugant a un nivell tan alt ens ha costat més guanyar, i això diu molt de l’entitat del rival”, subratllava Guardiola en la roda de premsa posterior al partit.

Villa inaugurava el marcador al minut 21. Pedro va marcar el segon, però l’àrbitre va xiular un fals fora de joc que el va anul·lar donant pas a l’empat del Vila-real. Leo Messi va aparèixer i va marcar dos gols a la segona part que van acabar decidint el partit i van situar el 3 a 1 definitiu.

Temporada 11-12