Bojan lidera la golejada catalana (4-0)

28.12.2010 21:11

Roger Bogunyà

La selecció catalana s’ha imposat per 4-0 a la d’Hondures a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Bojan, doble golejador i també doble assistent, ha estat l’home del partit. Ha marxat ovacionat pels gairebé 30.000 espectadors que s’han apropat a Montjuïc.

2010-12-28_CATALUNYA_-_HONDURAS_002.jpgSense Piqué, baixa d’última hora, el seleccionador català Johan Cruyff ha decidit alinear d’inici fins a quatre jugadors del FC Barcelona: el capità Valdés, Puyol, Busquets i Bojan. En la segona part, han entrat també Bartra i Fontàs. Cap jugador blaugrana ha disputat els 90 minuts. Bojan, però, només n’ha necessitat 80 per convertir-se en l’home del partit: en els dos primers gols ha fet d’assistent i, en els dos últims, ha estat ell mateix qui ha tancat la jugada. Catalunya ha passat per sobre d’Hondures.

Bojan, autor de les assistències

2010-12-28_CATALUNYA_-_HONDURAS_011.jpgNomés durant els primers minuts el partit s’ha mantingut igualat. Però, a partir del 10, el domini ha estat descaradament local. I Bojan era qui liderava pràcticament cadascuna de les jugades d’atac catalanes, actuant tant pel mig com per les bandes. Des del costat dret, precisament, ha arribat la seva primera assistència de gol de la nit. Ha estat una brillant centrada cap a Coro, ubicat sol al segon pal, que ha rematat a plaer.

Més Bojan, més Catalunya

2010-12-28_CATALUNYA_-_HONDURAS_012.jpgEn la segona part, el recital de Bojan ha anat a més. Primer, amb una nova assistència –un llarg canvi de joc, aquest cop– cap a Sergio García, que ha definit bé hi ha superat el porter Canales. 2-0. Al ‘9’ del Barça i de Catalunya ja només li faltava el gol i aquest ha arribat, com les assistències, dues vegades.

El tercer i quart gols de Catalunya han estat semblants: Bojan s’ha desmarcat a la perfecció i ha driblat el porter rival per marcar. Verdú i Sergio García han estat els seus assistents. Deu minuts abans del final, Bojan ha estat substituït i ha pogut escoltar una gran ovació. Merescuda: ha participat en els quatre gols de la golejada catalana.
Bojan, celebrant el 3-0. Fotos: Àlex Caparrós-FCB
LA FITXA
Catalunya, 4
Hondures, 0

Catalunya:
Valdés (Casilla, min 52), Damià, Puyol (Bartra, min 65), Víctor Ruiz, De la Bella (David García, min 73), Javi Márquez (Sergio González, min 65), Busquets (Fontàs, min 73), Verdú, Sergio García (Álvaro Vázquez, min 73), Coro (Òscar Serrano, min 65) i Bojan (Rafa Jordà, min 80).

Hondures: Canales (Mendoza, min 84), Acevedo, Leverón, Norales, Ávila (Martínez, min 45), Mario, Claros, Núñez (López, min 45), García (Guerrero, min 45), Welcome (Delgado, min 77) i Rojas (Chávez, min 66).

Gols: 1-0, Coro (min 27); 2-0, Sergio García (min 49); 3-0, Bojan (min 60) i 4-0, Bojan (min 72).

Àrbitre: Xavier Estrada Fernández.