Amb Puyol i Busquets, victòria segura

14.12.2010 14:11

Carles Puyol i Sergio Busquets són dos puntals de l’equip i els acompanya una estadística curiosa a la Lliga: quan Puyol o Busquets han jugat, el Barça sempre ha guanyat.

El futbol és un esport d’equip i sempre és difícil mesurar l’aportació real de cada jugador en un resultat, però fins ara hi ha una estadística favorable a Puyol i Busquets en els partits de Lliga. Quan ells juguen, el Barça guanya.

Puyol, de menys a més

2010-10-16_PARTIDO_20.JPGL’atípica pretemporada dels campions del món i una petita lesió inoportuna en un entrenament amb la selecció espanyola va fer que Puyol comencés la temporada havent de descansar algun partit més de l’habitual.

El capità es va perdre les dues primeres jornades (Racing-Barça, 0-3; i Barça-Hèrcules, 0-2), a més del partit contra el Mallorca 1-1. A partir de llavors Puyol no s’ha perdut cap partit de Lliga, ha anat encadenant victòries i ja és el setè jugador amb més minuts al campionat regular.

Busquets, l’esquelet

Sembla que no hi és, però hi és gairebé sempre. La seva feina és invisible per al públic però és de les més valorades pels entrenadors perquè és el fonament de l’equip, allà on l’atac i la defensa mantenen l’equilibri.

Busquets és bàsic per a aquest equip i sempre que ha jugat en Lliga l’equip ha guanyat. El de Badia només s’ha quedat a la banqueta contra l’Hèrcules, el Mallorca i l’Almeria. La resta de partits els ha disputat i per això és considerat el migcentre titular pel mateix Mascherano.
Cap derrota
De fet, englobant totes les competicions, Busquets i Puyol no saben el que és perdre un partit en què hagin participat. A la Lliga de Campions tots dos han jugat cinc partits, n’han empatat un parell i no han conegut la derrota.