28-0, un parcial triomfant

13.12.2010 12:56

Anna Segura

Ara fa tot just un mes, el 13 de novembre, el Barça va rebre l’últim gol en contra en partit oficial. Des d’aleshores els de Guardiola han encadenat una ratxa triomfal amb 28 gols marcats i cap d’encaixat.

Durant les primeres dues temporades de Guardiola, a més d’aixecar un munt de títols, el Barça també va gestar un grapat de rècords i fites per a la història. Una història, però, que cal anar repassant jornada rere jornada perquè aquest Barça, que no té límits, sembla que vol seguir esmicolant xifres.

Contra la Reial Societat, el FC Barcelona no només va sumar 21 partits consecutius invicte , sinó que també va superar el rècord d’imbatibilitat. I tot això amb una eficàcia golejadora impressionant signant 28 gols en els últims compromisos.

Un mes de l’últim gol

2010-11-13_PARTIDO_01.JPGEl 13 de novembre Valdés va recollir per últim cop una pilota del fons de la seva porteria. El gol de l’empat momentani del jugador del Vila-real, Nilmar, és el darrer que ha rebut el FC Barcelona en els últims set partits. Això ha permès que el Barça de Guardiola hagi superat el rècord d’imbatibilitat, que estava en 570 minuts des del setembre del 2009, i que després del partit contra la Reial se situa en 604 minuts. Un rècord compartit entre Valdés i Pinto, ja que aquest últim va jugar contra el Rubin Kazan dimarts passat.

Amb tot, Víctor Valdés té per endavant el repte d’aconseguir el seu rècord individual si en el pròxim partit, en el derbi de dissabte, manté durant 56 minuts la seva porteria a zero.

Solidesa defensiva

2010-11-29_PARTIDO_15.JPGPerò el mèrit de Valdés o Pinto a l’hora de no rebre cap gol en aquests últims partits també és gràcies al treball de tot l’equip, especialment el de la defensa. I és que en els darrers sis partits oficials del Barça, els rivals només han aconseguit fer nou xuts entre els tres pals.

Gols a dojo

2010-11-29_PARTIDO_100.jpgEn aquests últims partits la fortalesa defensiva va de la mà amb l’eficàcia golejadora de l’equip. Des del darrer gol en contra, el de Nilmar, el Barça ha sumat 28 gols a favor. La ratxa va començar amb els dos gols al Vila-real que trencaven l’empat a un. I sense importar-los quin rival tenen davant o si juguen a casa o a fora, els blaugranes van fer un històric 0 a 8 a l’Almeria. Abans de rebre el Madrid, els de Guardiola van fer tres gols al Panathinaikos . Tot seguit va arribar la gran golejada al Reial Madrid ( 5-0 ). I lluny de perdre la concentració va arribar el triomf contra l’Osasuna ( 0-3 ) i contra el Rubin ( 2-0 ). La Reial ha estat l’última presa dels blaugranes , amb cinc dianes que permeten signar a l’equip de Guardiola una mitjana de quatre gols per partit en l’últim mes.
Valdés, el menys golejat
Víctor Valdés figura al capdavant de la classificació del porter menys golejat de la Lliga. Disputada la jornada 15, el jugador del Barça té un coeficient de 0,53, amb només 8 gols rebuts en 15 partits. Per darrere es troba Casillas, que ha encaixat 12 gols en les mateixes jornades.