Remuntada i molt més

17.10.2010 13:00

Edgar Fornós

El Barça-València de la setena jornada de la Lliga, tot i començar malament per al conjunt blaugrana, va acabar amb final feliç. Els de Guardiola van capgirar el marcador en un partit ple de bons detalls culers.

Una remuntada davant del públic del Camp Nou, una nova victòria -i ja en són quatre de seguides contra el València a casa-, i tres noms propis, Puyol, Iniesta i Valdés, van fer que la nit de dissabte fos completa per als barcelonistes.

Segona remuntada de la temporada

El Barça aconseguia davant del València la segona remuntada de la temporada a casa. La primera va ser a la Champions contra el Panathinaikos. En aquell partit els grecs començarien avançant-se al Camp Nou, però els blaugranes van acabar imposant-se per 5 a 1 .

Canvi de papers al descans

2010-10-16_PARTIDO_04.JPGEls de Guardiola van marxar al descans amb el partit costa amunt, però gràcies a una gran segona part van poder capgirar el marcador. El mateix cas succeïa un 28 d’abril del 2002. Aleshores el Vila-real va situar-se 0 a 1 al Camp Nou en els primers 45 minuts. Al final el partit va acabar 4 a 1 per als blaugranes.

El València, de nou, víctima

Una vegada més, el FC Barcelona es va imposar al València a l’estadi. Ja fa quatre temporades consecutives que això passa. La d’aquest any, però, ha estat molt més ajustada que en les altres tres anteriors, quan el Barça va superar el seu rival per 6 a 0, 4 a 0 i 3 a 0.

El gol del capità

2010-10-16_PARTIDO_21.JPGA banda d’estroncar tots els contracops del rival, Carles Puyol va aconseguir el gol de la victòria. El capità blaugrana no marcava des del 10 de gener passat al camp del Tenerife. El gol davant del València és el setè que el ‘5’ barcelonista marca a la Lliga vestint la samarreta del FC Barcelona.

Iniesta comença fort

2010-10-16_PARTIDO_33.JPGAndrés Iniesta ha demostrat estar en plena forma en aquest inici de campionat. Si a la temporada passada no va poder brillar a causa d’una lesió, en aquesta tot va de cara. De moment ja suma dos gols i torna a ser un dels jugadors importants de l’equip.

Gran Valdés

2010-10-16_PARTIDO_11.JPGMolt possiblement no estaríem parlant d’una victòria del Barça si no arriba a ser per la immensa aturada de Valdés en un xut de Pablo Hernández poc abans del descans. I és que els visitants s’haguessin situat amb un 0 a 2 complicat de remuntar. Una vegada més el porter català va tornar a ser decisiu per sumar els tres punts.
Gespa: prova superada
Un dels punts d’atenció del partit contra el València era la gespa, replantada uns dies abans. L’aspecte inicial era formidable, però calia veure com aguantava fins al final del matx. Després de tot, es pot dir: prova superada. La nova gespa va estar a l’altura.