València: tres victòries lluny de Mestalla

16.10.2010 14:04

Sandra Sarmiento

El València ha guanyat tots els enfrontaments fora de casa en aquest inici de Lliga. L’equip del Túria ha superat el Màlaga, l’Hèrcules i l’Sporting de Gijón i només ha encaixat dos gols.

Unai Emery no ha guanyat mai el Barça. Ja sigui entrenant l’Almeria o el València. I en els últims tres anys ha sortit golejat del Camp Nou. Però si ens fixem en els resultats assolits en aquest inici de temporada, el tècnic basc podria tenir més possibilitats de superar l’equip de Guardiola. Primerament, perquè ha guanyat tots els partits lluny de Mestalla i perquè el Barça ha deixat escapar cinc punts del Camp Nou. Ara bé, hi ha un aspecte que no és numèric, però que s’ha de tenir molt en compte: l’orgull del campió està ferit.

Nou de Nou, com el Barça

Barça i València són els únics equips de la Primera Divisió que sumen els seus desplaçaments per victòries. Els de Guardiola han superat el Racing, l’Atlètic de Madrid i l’Athletic Club de Bilbao i els valencianistes han guanyat el Màlaga, l’Sporting i l’Hèrcules. I el balanç de gols és gairebé idèntic. El València ha fet set gols i n’ha encaixat dos i el Barça ha sumat un gol més.

Sis golejadors diferents

En els tres partits jugats fora de casa el València ha fet tres alineacions diferents, amb canvis en totes les línies i modificant el sistema de joc. Només tres jugadors s’han mantingut en l’onze inicial: el porter César, el central David Navarro i el referent de l’equip, Juan Mata. I a més, els gols han arribat gràcies a sis futbolistes: Aduriz, Joaquín, Mata, Pablo Hernández Topal i Soldado.

Gols matiners

Dels set gols que el València ha fet en les tres primeres jornades com a visitant, cinc els ha marcat a la primera part i, a més, ha obert la llauna abans del minut 10. A La Rosaleda, Aduriz va fer el 0-1 en el minut 9; Mata va marcar al camp de l’Hèrcules en el 2 de la primera part i Topal només va necessitar 7 minuts per inaugurar el marcador a El Molinón.