Lliçó de futbol d’Espanya amb ADN Barça (2-3)

12.10.2010 22:55

Espanya s’ha imposat a Escòcia en partit corresponent a la fase de classificació del campionat d’Europa. Excepte Valdés, han jugat els altres cinc jugadors del Barça. Villa ha igualat el rècord golejador de Raúl a la selecció espanyola.

Els blaugranes Puyol, Piqué, Iniesta, Busquets i Villa han format part de l'onze inicial. L’equip de Del Bosque ja porta 3 victòries –nou punts- i és líder destacat del seu grup de classificació. El domini de La Roja ha estat constant i permanent al llarg dels primers 45 minuts, i ha estat clarament superior a l’equip escocès. David Villa, als 12 i 14, ha disposat de les primeres ocasions, sempre a passades de Silva. Com sempre, els dos centrals del Barça –Piqué i Puyol– han estat perfectes en el tall davant els pocs contraatacs dels escocesos. Busquets ha donat equilibri a la zona de creació espanyola i Iniesta ha estat el distribuïdor del joc ofensiu, amb l’asturià Villa sempre atent a les ocasions de gol generades per la campiona del món.

Anticipació i pressió

_2RS4015.jpgLa selecció espanyola ha practicat aquests dos conceptes des del xiulet inicial del suís Massimo Busacca –àrbitre del partit – i el domini ha estat insultant a favor de l’equip amb els cinc jugadors del Barcelona. La defensa i el migcamp sempre s’han anticipat a les accions dels locals, i la davantera ha fet una pressió molt forta sobre la defensa d’Escòcia quan aquests intentaven jugar des de darrere.

A la mitja hora de partit, Villa ha tornat a disposar d’una magnífica ocasió de gol gràcies a una brillant acció d’Iniesta que Busquets ha seguit i que el ‘7’ no ha pogut arrodonir per la bona aturada del porter local.

Penal i gol de Villa

Als 43 minuts unes mans de Whitaker dins l’àrea han provocat el corresponent penal, que, llançat per Villa, ha suposat el primer gol espanyol i el blaugrana ha igualat els registres golejadors de Raúl González a la selecció espanyola, amb 44 gols marcats en partits oficials.

Gol d’Iniesta

Als deu minuts de la represa Espanya semblava que sentenciava l’enfrontament gràcies a un gol del blaugrana Iniesta, que, dins l’àrea i amb la cama esquerra, ha col·locat magistralment un xut fluixet lluny del porter escocès. Però dos minuts més tard Naismith marcava de cap el gol que donava forces renovades a Escòcia. El gol local omplia d’emoció el partit i despertava l’afició local. Els seguidors escocesos han fet la resta. Espanya ha seguit desaprofitant clares ocasions de gol i Piqué, en pròpia porta al minut 65, ha fet el gol de l’empat per a Escòcia, que sense fer un gran partit, ha aprofitat les dues úniques arribades prop de la porteria de Casillas.

A la desesperada

Després de l'empat Espanya s’ha llançat sobre la porteria de McGregor. Les jugades d’atac espanyoles provocaven que Escòcia hagués de jugar gairebé amb els seus deu jugadors de camp dins la seva pròpia àrea. El mateix Iniesta, Pablo Hernández i Villa han disposat d’oportunitats per fer el tercer gol espanyol, però l’actuació del porter McGregor ha estat vital per a Escòcia.

L’entrada al terreny de joc de Llorente ha donat una nova referència a l’atac espanyol, i el davanter de l’Athletic Club ha aprofitat un bona centrada de Capdevila per fer el tercer gol de la selecció espanyola.
Villa ha tingut l’última oportunitat que un altre cop McGregor ha aturat després d’una passada al més pur ‘estil Laudrup’ per part de Gerard Piqué.
Espanya ha guanyat els seus tres partits a la fase de classificació. Fotos: Carmelo Rubio
La fitxa
Estadi: Hampden Park (Glasgow).

Escòcia: McGregor; Bardsley, Weir, McManus, Whitaker; McCullock (Adam min 46), Naismith; Morrison (Maloney min 87), Fletcher, Borrans(Mackie min 80) i Miller.

Espanya: Casillas; S. Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila; X. Alonso, S. Busquets (Marchena min 89); S. Cazorla (Pablo Hernández min 70), Iniesta, Silva (F. Llorente min 75); Villa.

Gols: 0-1, Villa( p.) min 44. 0-2, Iniesta, min 55. 1-2, Naismith, min 57. 2-2, Piqué (p.p.) min 66. 2-3 F. Llorente min 79.

Àrbitre: Massimo Busacca (Suïssa).