Victòria d’Espanya amb cinc del Barça (3-1)

08.10.2010 23:53

Roger Bogunyà

La selecció de Del Bosque s’ha imposat per 3-1 a Lituània en un partit en què cinc jugadors del Barça han estat titulars. Els gols, tots a la segona part, els han signat Llorente (2), Silva i Sernas.

Amb aquesta victòria a Salamanca, l’actual campiona del món, que jugava el seu primer compromís a Espanya des que va aixecar el títol a Sud-àfrica al mes de juliol, lidera ja el grup I de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2012. Ha sumat els sis punts en joc i dimarts, a Escòcia, podria confirmar el seu lideratge en una de les proves més complicades del seu grup.

Dues rematades al pal

Espanya ha dominat de principi a fi. Amb cinc futbolistes del FC Barcelona a l’onze inicial -tots els convocats menys Valdés, finalment un dels tres descartats-, ha combinat amb comoditat davant una Lituània exageradament tancada al darrere. Ramos ha estavellat una pilota al pal en el minut 20 i Villa, tot sol, ha fet el mateix poc abans de la mitja part. L’asturià ha portat de bòlit el seu excompany al València, Stankevicius, i ha estat dels millors del combinat espanyol, juntament amb Iniesta.

Llorente obre la llauna

El gol, que tant s’havia resistit al primer temps, ha arribat a l’inici de la represa. Cazorla li ha fet una centrada mil·limètrica a Llorente, que ha rematat a plaer aprofitant la mala sortida del porter Karcemarskas. Semblava que, un cop oberta la llauna, el partit estava vist per sentència, però un ràpid contraatac culminat per Sernas ha posat l’1-1. La reacció local ha estat ràpida: Cazorla i Llorente novament s’han associat i han signat un nou avantatge per a Espanya.

Ara sí, el cop havia estat definitiu per als lituans, incapaços de tornar a aixecar el cap. L’atac i gol local ha acabat amb una nova diana dels de Del Bosque, obra de Silva.
La selecció espanyola ja lidera el grup I de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2012. Foto: rfef.es
Només Villa és substituït
Quatre dels cinc jugadors del FC Barcelona que han estat titulars aquest divendres han disputat els 90 minuts de partit. Puyol, Piqué, Busquets i Iniesta no han tingut cap descans. Només Villa, que cercava el gol que l’igualés a Raúl com a màxim golejador espanyol, ha estat substituït abans del final del partit. L’asturià ha deixat el seu lloc a Pablo Hernández, del València, en el minut 75. Valdés, descartat, no ha jugat cap minut.