El dia en què De Gea no va ser suficient

20.09.2010 10:39

Roger Bogunyà

L’1-2 del Calderón va ser un resultat massa ajustat. El FC Barcelona va exhibir el seu millor futbol a Madrid i només De Gea, amb un gran partit, va evitar una golejada semblant a la de fa quatre temporades. Repassem les dades del partit.

► De Gea va fregar el partit perfecte. Va aturar fins a set rematades a porta. El Barça va rematar nou vegades a porta. L’Atlètic, només quatre i en accions menys clares.

► Especial mala sort va tenir Villa, que va provar el porter local fins en tres ocasions, a més d’un xut al pal. Cap gol, però excel·lent mobilitat de l’asturià.

► Les rematades totals –no només a porta- dels uns i dels altres parlen d’un partit desigual: 7 a 15.

2010-09-19_PARTIDO_WEB_09.JPG► Una altra xifra parla de la sensació de perill local. L'Atlètic no va associar-se dins l’àrea blaugrana ni una sola vegada. El Barça, fins a vuit.

► El Barça porta quatre pals en una setmana. Contra el Panathinaikos n'hi va haver tres, i aquest diumenge un més.

► El del Calderón va ser el partit de la temporada blaugrana amb més sancionats. En total, nou grogues i una vermella. Per al Barça, cinc grogues.

► Guardiola va presentar un onze gairebé idèntic al de dimarts. L’únic canvi va ser l’entrada de Maxwell per Abidal.

► Piqué va tornar a marcar a Madrid. Aquest cop no va ser al Bernabéu, sinó al Calderón, i el ‘3’ del Barça ja duu vuit gols com a blaugrana.

► Dels set gols de Messi aquesta temporada, sis han arribat al primer temps.
Messi supera De Gea en l'acció del 0-1. Fotos: Miguel Ruiz-FCB
Messi iguala Kluivert
Amb el seu gol al Calderón, Messi ja ha igualat Kluivert com a cinquè màxim golejador del Barça a la història de la Lliga. A set gols es troba Mariano Martín (97).