Bons records contra el Panathinaikos

12.09.2010 19:14

Marc Guillén

El FC Barcelona s’estrenarà a la Champions contra un rival que sempre ha guanyat al Camp Nou. Les dues visites del Panathinaikos han acabat amb victòria blaugrana. En una d’aquestes, el pas per arribar a les semifinals va ser agònic.

El Barça ha marcat vuit gols i n’ha encaixat un en els dos enfrontaments a l’estadi contra el Panathinaikos. Mirant el còmput de gols, tot sembla bufar i fer ampolles, però mirant els partits no ha estat tan fàcil.

Èpica blaugrana per arribar a semis

par_2.jpgEls quarts de final de la Champions del 2002 van aparellar el Barça contra el Panathinaikos. Després de guanyar a l’anada per 1-0, al minut 7 de la tornada els grecs també es van avançar a l’estadi. L’equip de Rexach, Rivaldo, Luis Enrique, Xavi i Puyol necessitava marcar tres gols i a base d’empenta i ofici els blaugranes van remuntar l’eliminatòria amb un 3-1 heroic. Dos gols de Luis Enrique i un de Saviola van fer que els grecs patíssin la força d’un Camp Nou abocat i entregat amb el seu equip.

Golejada i hat-trick d’Eto’o

BF1F1058.jpgEn el camí de París, el Barça es va trobar el 2005 amb el Panathinaikos en la fase de grups. L’equip de Rijkaard va aconseguir la classificació matemàtica en el quart partit de la lligueta, ja que va guanyar 5-0 els grecs amb tres gols d’Eto’o, un de Messi i un altre de Van Bommel. Segurament, aquest gol de l’holandès va ser el que va marcar l’enfrontament, perquè va arribar al minut 1 i va permetre que el Barça visqués un partit molt plàcid.
A fora, cap victòria
Si al Camp Nou el Barça té una fiabilitat total contra el Panathinaikos, a Grècia no ha estat possible guanyar. El 2005 els blaugranes van empatar a zero i el 2002 van perdre per la mínima.