Messi torna a un camp propici

27.08.2010 18:54

David Puig

El Nuevo Sardinero li és propici a Leo Messi. L’argentí ha marcat quatre gols en les seves dues últimes visites. En una d'aquestes va marcar el gol 5.000 del Barça a la Lliga.

Sis gols en nou partits. A Leo Messi li va bé el Racing de Santander, especialment al Nuevo Sardinero, on ha marcat quatre gols en les dues darreres visites. Amb Messi, el Barça li ha guanyat set partits al Racing i ha empatat dues vegades.

Gol i Pitxitxi

2009-09-22_PARTIDO_03.JPGEn la darrera visita a Santander, Messi va marcar dos dels quatre gols del Barça. L’equip de Guardiola va golejar per 1-4 en un partit de clar domini blaugrana en què l’argentí va oferir un recital de joc i de gols. Messi va marcar el 0-2 amb un xut de rosca des de la frontal de l’àrea, mentre que el 0-4 va arribar després d’una rematada col·locada que va entrar per l’escaire de la porteria de Toño. Messi sumava cinc gols a la Lliga i encapçalava provisionalment la taula de golejadors per davant de Cristiano Ronaldo i de David Villa.

Messi passa a la història amb el gol 5.000

Gol_5000-Messi-fcb-racing.jpgL’1 de febrer del 2009, Messi escrivia a Santander una nova pàgina de la història del club. En el minut 80 de partit, Messi marcava el gol 5.000 del Barça a la Lliga, el qual, a més, suposava l’1-2 que donava tres punts d’or als blaugranes. Leo marcava en el mateix escenari on Manuel Parera aconseguiria el primer gol del Barça en la primera edició de la Lliga l’any 1929.

En aquell partit, Messi va ser el jugador més decisiu, tot i no ser titular. Va entrar en el minut 59 i en el 65 igualava el 0-1 que havia establert Zigic. A deu minuts per al final, marcaria l’1-2 definitiu en un partit en què el Barça acabaria amb nou jugadors per les expulsions de Márquez i Piqué.

Messi celebra amb Bojan el gol 5.000 del Barça a la Lliga. Fotos: Arxiu FCB
Dos gols al Camp Nou
El Racing de Santander ha patit també al Camp Nou l’instint golejador de Messi. En la temporada 2005/06, Messi va marcar un dels quatre gols que va encaixar l’equip càntabre, el qual, a més, suposava el seu tercer gol amb el Barça en partit oficial. Tres anys després, en la temporada del triplet, el Racing arrencava un punt del Camp Nou (1-1). Messi marcava l’1-0 en transformar un penal, mentre que Jonathan aconseguia empatar per al conjunt càntabre.